Cum obții creditul pentru agricultură? 5 pași necesari

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 17:56
1912 citiri
Cum obții creditul pentru agricultură? 5 pași necesari
credit agricultura FOTO: shutterstock.com/ro/

Accesarea sumelor de finanțare este probabil una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă agricultorii. Este necesar să înțelegem că susținerea financiară pentru activitatea agricolă este esențială în orice regiune pentru menținerea producției proprii, extinderea operațiunilor și dezvoltarea economică a țării. Pentru a-și maximiza marjele de profit, tot mai mulți agricultori independenți sau antreprenori agricoli încearcă să acceseze un credit dedicat special pentru această activitate.

Dacă și tu te afli printre aceștia, iată 5 pași necesari pe care să îi urmezi pentru a obține creditul pentru agricultură.

1. Asigură-te că ai capacități financiare pentru rambursarea creditului

O componentă esențială în orice tip de afacere este fluxul numerar (cash flow). Agricultorii trebuie să analizeze acest element pentru a vedea care este profitul generat în urma plății cheltuielilor și/sau a altor datorii financiare. Creditorii privesc fluxul numerar ca pe un instrument de măsură a capacității agricultorilor de rambursare a împrumutului.

Poți analiza fluxul numerar pe o perioadă de o lună, un trimestru sau un an, dar majoritatea creditorilor doresc să vadă un plan proiectat în viitor despre cum se va dezvolta activitatea agricolă și cum preconizezi că va crește fluxul numerar.

2. Demonstrează-ți experiența în activitatea agricolă

Pe scurt, experiența personală în industria agricolă și, în special, în capacitățile de gestionare a activității agricole sunt aspecte foarte importante pentru un creditor. Dacă te aventurezi pentru prima dată în domeniul agricol și vrei să-ți înființezi o întreprindere, există posibilitatea să nu primești sprijinul financiar de care ai nevoie. În schimb, este bine să iei în considerare un plan de afaceri autofinanțat sau cu ajutor financiar din partea unei cunoștințe, pentru construirea experienței necesare și dovedirea capacităților de gestionare a activității agricole.

Dacă deja ai această experiență, pregătește-ți toate documentele care dovedesc activitatea întreprinsă pe o anumită perioadă de timp și aplică online sau la o sucursală destinată creditelor pentru agricultură. Poți alege între un credit agricol din partea unei instituții financiare bancare sau nebancare.

3. Privește afacerea agricolă în ansamblu

Care este starea economică actuală în ceea ce privește industria agricolă și unde se situează afacerea ta din acest punct de vedere? Creditorul analizează scopul propus pentru împrumut, adică în ce direcție vor fi utilizați banii. Suma împrumutată va fi folosită pentru costurile sezoniere de producție, echipamente necesare etc.? Care va fi impactul pe care o să-l aduci asupra economiei locale și naționale?

4. Oferă-i creditorului agricol suficient timp pentru revizuirea cererii

Explicându-i creditorului agricol obiectivele pe care vrei să le atingi prin cererea unui împrumut și planul de dezvoltare, reușești să clădești o relație de încredere cu instituția financiară. De asemenea, este important să permiți creditorului timp și spațiu pentru oferirea unor sfaturi și indicații în ceea ce privește afacerea ta. Acestea ar putea fi foarte valoroase pentru atingerea unor parametrii doriți și te pot ajuta să eviți greșelile pe care le-au făcut alți întreprinzători agricoli.

5. Aplică online, rapid și simplu

Este mult mai simplu să aplici online, prin completarea unei cereri deoarece, în cazul în care îți mai trebuie un document important pe care să-l transmiți, le ai pe toate într-un loc - în locuința ta. Astfel, nu mai este necesar să te deplasezi până la o sucursală fizică.

Cererea ta este analizată de creditorul agricol și primești un răspuns mai repede decât crezi!

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#credit agricultura, #agricultura, #credit , #Stiri Credite