Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Învață să utilizezi responsabil creditul accesat, ca să-ți aducă doar beneficii

Învață să utilizezi responsabil creditul accesat, ca să-ți aducă doar beneficii
FOTO Unsplash.com
Să iei decizii greșite sau pripite sub impulsul momentului și al lipsei de informații sunt situații pe care majoritatea dintre noi le-am încercat mai mult sau mai puțin. Cu precădere, dacă vorbim despre gestionarea unui credit bancar, când tentația și nevoia sunt mari.
Ziare.com iti explică în cadrul rubicii Banii tăi cum să utilizezi creditul ca să nu se transforme din ajutor într-o problemă de coșmar.

Un credit responsabil (accesat în mod corect) te poate ajuta să-ți realizezi rapid aproape orice vis. De la condiții mai bune de trai, dezvoltarea unui business, o masină electrică sau cine stie ce plan de casă ți-ai pus în minte.

Reusita stă în documentarea riguroasă cu privire la toate condițiile de creditare, seriozitatea dovedită și investirea corectă a banilor obținuți. Lipsa informatiilor și dezinteresul față de angajamentul semnat cu o companie de creditare te pot duce la supraîndatorare și experiențe negative. Mai mult, te alegi cu bile negre asupra istoricului personal de creditare.
Regula de aur a unui credit rațional este să respecți toate angajamentele cu care ai fost de acord atunci când ai semnat contractul de credit. Aceasta ar însemna să iei o decizie înțeleaptă referitor la modul în care vei utiliza banii împrumutați, dar și să ții cont de rambursarea lor în timp.

De asemenea, este important să îți calculezi cât mai realist capacitatea de plată, ținând cont de venituri, cheltuieli, economii, situații neprevăzute, pentru care trebuie să ai un fond de rezervă.

ia credite pentru investiții, nu doar pentru lucruri pe care le dorești foarte mult;învață să-ți gestionezi corect banii, mai ales dacă este vorba despre un credit;evită creditele paralele, vei micșora riscul supraîndatorării;nu lua credite pentru altcineva, dacă nu ești sigur de capacitatea de plată a acelei persoane.

CEC Bank te invață să fii responsabil cu banii tăi! ...citeste mai departe despre "Învață să utilizezi responsabil creditul accesat, ca să-ți aducă doar beneficii" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 18 August 2021, ora 08:30

 Articol citit de 670 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor