Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani

Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani
Foto: Pixabay.com
Daca nu ai nevoie de bani in viitorul apropiat, atunci depozitul pe o perioada lunga, cu plata dobanzii la termen este produsul ideal pentru tine. In momentul de fata, bancile din Romania practica economisire pe 36 de luni, iar aceasta vine, la majoritatea bancilor, cu dobanzi foarte avantajoase.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e mai bine sa economisesti pe termen lung.


Este recomandat, in aceasta perioada sa cauti bancile care au dobanzi de peste 3% la depozitele pe termen lung, astfel incat, in momentul in care ti-ai retras banii sa simti ca au facut ceva profit.

Unele dintre cele mai avantajoase oferte pentru tine, sunt cele care au depozite cu dobanda 3,50%, aceasta fiind cea mai mare bonificatie pe care o practica bancile mari din Romania.

Iar in acest caz, daca ai investit, 10.000 de lei pe o perioada de 3 ani, atunci, cand depozitul ajunge la maturitate, vei fi castigat, brut, 1.050 lei. Din acestia scazi impozitul pe profit care este de 10% si mai ramai cu 945 lei.

Dar, cum am spus si in alte materiale de educatie financiara, verifica foarte atent comisioanele pe care le practica bancile - de retragere, de administrare, etc - pentru a nu-ti scadea si mai mult profitul pe care-l inregistrezi.


CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat ...citeste mai departe despre "Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 26 Aprilie 2021, ora 08:30

 Articol citit de 632 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor