Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

De ce au scazut dobanzile la depozite?

De ce au scazut dobanzile la depozite?
Foto: Pixabay.com
Daca erai pe picior de economisire si ai vazut ca dobanzile la depozite au scazut, ei bine, exista o explicatie pentru acest lucru.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce dobanzile se micsoreaza de la o luna la alta.

In momentul de fata, bancile nu mai au nevoie de lichiditate si din acest motiv dobanzile la economii sunt ceva mai mici. Potrivit bancherilor chestionati de Ziare.com, acum, pentru fiecare 1 leu creditat exista 1,3 sau 1,4 lei depozitati.

Mai mult, in cea mai recenta sedinta a Consiliului de Administratie al BNR, s-a decis scaderea dobanzii de politica monetara cu 0,25%, astfel dand semnal in piata ca bancile ar trebui sa scada si dobanzile la credite. Deci, in curand, acestea se vor ieftini, dupa cum scriam chiar ieri in materialul "De ce sa nu te grabesti acum sa iei un credit".

Faptul ca nici statul nu prea mai are nevoie de bani de la populatie este reprezentat si de recentele dobanzi pe care le ofera prin programele de finantare cu titluri de stat. Si la acestea, dobanzile au scazut de la 5% pe cinci ani, la 3,5 - 3,75% pe cinci ani.

Asa ca, sfatul nostru, daca vrei neaparat sa inmultesti banii, este sa accesezi alte produse bancare care ofera un profit mai maricel.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Citeste si:

Ce economii trebuie sa faci ca sa nu ti se devalorizeze banii in 2021

Cum sa nu iti umfli singur facturile la utilitati

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privata

Riscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viata ...citeste mai departe despre "De ce au scazut dobanzile la depozite?" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 16 Februarie 2021, ora 08:30

 Articol citit de 820 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor