Imprumutul bancar la care platesti dobanda doar pentru banii pe care ii folosesti. Tot ce trebuie sa stii despre descoperitul de cont

Luni, 31 August 2020, ora 09:30
998 citiri
Imprumutul bancar la care platesti dobanda doar pentru banii pe care ii folosesti. Tot ce trebuie sa stii despre descoperitul de cont
Foto: Pixabay.com

Overdraftul sau descoperitul de cont este o linie de credit pe care banca ti-o ofera pe contul curent. In general, acesta este un imprumut care poate ajunge la o suma de patru ori mai mare decat salariul pe care-l incasezi.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie financiara, cum poti folosi eficient un descoperit de cont.

Este de preferat sa iei acest tip de imprumut de la banca prin care iti iei si salariul, pentru ca birocratia este mult mai mica. Banii pe care banca ti-i pune la dispozitie sunt in cont in permanenta si pot fi utilizati pentru orice situatie.

Diferenta dintre un credit de nevoi personale si overdraft este ca, in cazul acestui produs bancar, banii nu trebuie retrasi in totalitate, ci pot fi folositi treptat, doar daca ti se termina banii pe care tu ii ai in cont din salariu sau alte tipuri de venituri.

In plus, fata un credit de nevoi personale, banii din descoperitul de cont poarta dobanda doar pe suma cheltuita din total. Din acest motiv, banca nu percepe comisioane sau alte taxe daca nu utilizezi banii. Banii din overdraft ii poti retrage de la orice bancomat prin intermediul cardului de debit, asa cum faci cu restul banilor.

Bancile au anumite limite de sume pe care le pot imprumuta prin overdraft, iar acestea variaza intre 4.000 si 8.000-10.000 de euro. De asemenea, perioada pe care se ofera un astfel de produs bancar poate varia intre un an si doi sau trei ani, depinzand totul de banca la care apelezi.

In general, dobanzile percepute pentru acest tip de credite sunt ceva mai mari decat cele pe care le au creditele de nevoi personale, dar nu cu mult. Pe alocuri, acestea sunt chiar asemanatoare. Conditiile pentru accesarea unul descoperit de cont sunt cam aceleasi ca si in cazul unui credit de nevoi personale.

Rubrica "Educatie financiara" este sustinuta de Libra Internet Bank.

Cardul de credit versus cardul de debit. Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii atunci cand le folosesti

Cum iti calculezi singur cea mai buna varianta de rata de credit pe care sa ti-o permiti cu siguranta

Credit imobiliar in euro versus credit imobiliar in lei. Criteriul esential de care trebuie sa tinem cont

Drepturi pe care nu stiai ca le ai in cazul unui credit bancar. Cum te poti retrage din contractul de credit fara a invoca niciun motiv

Cele trei riscuri majore de care trebuie sa te feresti atunci cand semnezi un contract de credit

Credit bancar versus credit IFN. Cum afli care din ...citeste mai departe despre "Imprumutul bancar la care platesti dobanda doar pentru banii pe care ii folosesti. Tot ce trebuie sa stii despre descoperitul de cont" pe Ziare.com

#descoperit de cont, #educatie financiara, #overdraft avantaje si dezavantaje , #Stiri Credite