Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Insolventele din 2013 au lasat in urma datorii neacoperite de peste 13 miliarde de lei

Insolventele din 2013 au lasat in urma datorii neacoperite de peste 13 miliarde de lei
Importanta colectarii debitelor a crescut semnificativ in perioada crizei economice. Atat companiile cat si persoanele fizice se confrunta cu problema ratelor pe care nu le mai pot acoperi, ceea ce a marit considerabil riscul pe care si-l asuma creditorii atunci cand iau in calcul aprobarea unui imprumut.
Expo Media organizeaza una dintre cele mai importante conferinte de nisa din Romania, "Credit & Collection Forum", in data de 27 februarie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Efectele datoriilor neplatite se vad cel mai bine in cifre. Un studiu realizat de compania Coface arata ca in primele noua luni ale anului 2013 a fost deschisa procedura de insolventa pentru 18.321 de companii din Romania.

Mai mult, doua treimi dintre companiile din Romania prezinta un risc de insolventa foarte mare sau semnificativ peste medie. Impactul financiar se rasfrange atat asupra sistemului bancar, cat si asupra clientilor si a furnizorilor organizatiilor respective. Un alt aspect important este impactul social al acestor insolvente, respectiv pierderea a aproximativ 77.000 de locuri de munca.

Pornind de la aceste realitati punctuale si de la ultimele tendinte globale de colectare a debitelor, Expo Media organizeaza cea de-a cincea editie a Credit & Collection Forum, un eveniment de business ce reuneste experti din companii recunoscute in plan local si international cu un know-how solid si aplicat in zona de colectare a debitelor, factori de risc in acordarea creditelor si score card.
Temele generale ale acestei editii vor dezbate aspecte precum norme legislative de profil, metode eficiente de colectare a creantelor, reorganizarea judiciara, comportamentul rau-platnicilor, tehnici de customer service din aria de credit si recuperare a creantelor, statistici de piata si previziuni, credit risk si credit scoring.

Evenimentul de nisa va avea loc in data de 27 februarie 2014, in cadrul hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Speakerii acestei conferinte sunt lideri autentici, a caror reputatie se bazeaza pe profesionalism si performanta in activitatile profesionale intreprinse. Acestia vor asigura cadrul ideal pentru prezentari complexe si dezbateri interesante, cu focus pe interesele audientei.

Iata doar cativa dintre acestia: Michelle Dunn - Collection Author and Consultant, Jonathan Crook - Director of the Credit Research Centre, University of Edinburgh, Emeric Domokos - Attorney at Law, Schoenherr, Rudolf Vizental - Managing Partner, Casa de Insolventa Transilvania, Karim Kheirat - Associate Director, Credit Risk Analytics, KPMG Romania.

"Credit & Collection Forum 2014 le va oferi participantilor acces la ultimele informatii si practici de colectare a creditelor, colectare debite, credit risk, calculare a score card-ului si noutati legislative. Ne dorim sa fim alaturi de companiile din Romania in lupta pentru supravietuire in acest mediu de business plin de provocari si sa organizam un eveniment cu valoare cuantificabila, nu doar o intalnire a profesionistilor de profil." Madalina Vilau, Managing Director, Expo Media.

Evenimentul beneficiaza de sustinerea partenerilor media: FinZoom, Efin, Bank News, Club Afaceri, Ziare.com, Business24 si Contact Center Magazine.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 17:49

 Articol citit de 1344 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor