Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Jumatate dintre romanii de la oras nu au credite si nici nu vor sa imprumute bani: Nu pot, nu vor sau nu le trebuie

Jumatate dintre romanii de la oras nu au credite si nici nu vor sa imprumute bani: Nu pot, nu vor sau nu le trebuie
Foto: CC0 Creative Commons
Jumatate dintre locuitorii din mediul urban nu au si nu vor sa ia un credit, in timp ce doar 10% ar vrea sa ia un imprumut, principalul motiv fiind acela de a cumpara o casa, conform unui sondaj realizat de IRSOP Market Research & Consulting.
"Aici se cumuleaza mai multe motive. Primul motiv, poate nu in ordinea aceasta, il constituie cei care nu au resursele necesare pentru a face fata sau considera ca nu au posibilitatea sau considera ca nu sunt eligibili pentru un credit.

A doua categorie o reprezinta cei care pur si simplu se tem de credit, intrucat considera ca s-ar putea sa nu poata sa-l ramburseze.

A treia categorie o reprezinta cei care nu au nevoie efectiva de credit pentru ca ori isi rezolva problemele pe care le au cu veniturile proprii sau cu economiile pe care le au, fie nu au probleme care sa necesite rezolvarea lor si atunci aceste lucruri fie se pot cumula, fie sunt segmente independente", a explicat Petre Datculescu, directorul IRSOP, cu ocazia prezentarii sondajului efectuat pentru Asociatia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR).
Potrivit studiului, 44% dintre cei care vor sa ia un credit (10% dintre respondenti) au ca scop achizitia unei locuinte, 23% efectuarea de reparatii in locuinta, 11% cumpararea unui autoturism, 8% vor bunuri suplimentare pentru casa, 4% pentru afaceri, 4% pentru educatie si 6% pentru cheltuieli curente.

Conform sondajului, 40% dintre cei intervievati au deja un credit luat si nu mai vor altul.

"Noi am studiat situatia populatiei urbane intre 20 si 65 de ani, care are un venit permanent si care se ridica in total la circa 6,5 milioane de persoane. Acesta a fost populatia pe care noi am studiat-o. Si am constatat ca in cadrul acestei populatii peste 70% din oameni ne spun ca au probleme cu locuinta, ne spun ca pentru ei locuinta este un obiectiv major de imbunatatire a confortului, a bunastarii si a nivelului lor de satisfactie in viata, ca in prezent incearca sa-si rezolve aceste probleme pe baza veniturilor curente pe care le au sau pe baza unor economii pe care le adauga la veniturile curente si in acest context sunt interesati si de posibilitatea de a lua un credit", a subliniat Datculescu.

Studiul a avut loc in perioada 20 iulie - 1 august 2018. Pentru acest studiu IRSOP a intervievat un esantion de 600 de persoane.
Facebook ShareTweet
 Marti, 11 Septembrie 2018, ora 18:26

 Articol citit de 4500 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor