Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Ministerul Finantelor a aprobat alocarea suplimentara a 135,5 milioane de lei pentru Programul Prima Casa

Ministerul Finantelor a aprobat alocarea suplimentara a 135,5 milioane de lei pentru Programul Prima Casa
Ministerul Finantelor Publice a aprobat vineri alocarea suplimentara a unei sume de 135,5 milioane lei catre bancile comerciale incluse in Programul Prima Casa, in vederea cresterii plafonului general de garantare, se arata intr-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Valcov.
Pana la sfarsitul lunii octombrie 2014, Ministerul Finantelor Publice va initia o Hotarare de Guvern in care va fi prevazuta suplimentarea plafonului cu valoarea necesara pentru acoperirea tuturor solicitarilor care vor fi inregistrate pana la finalul anului 2014 in cadrul Programului Prima Casa.

'Aceste actiuni au in vedere buna functionare in continuare a Programului Prima Casa, atat pana la finalul anului 2014, cat si pe parcursul anilor viitori', precizeaza sursa citata.
Guvernul a aprobat, in sedinta din 7 octombrie, un proiect de hotarare potrivit caruia de programul Prima Casa pot beneficia si romanii din diaspora.

Pana la 31 decembrie 2014, plafonul garantiilor acordate exclusiv pentru achizitionarea sau construirea de locuinte pentru romanii care locuiesc in strainatate este de 25 de milioane de lei, alocat din plafonul ramas nealocat sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare in cadrul Programului Prima Casa.

Programul 'Prima Casa' a fost implementat incepand cu a doua jumatate a anului 2009. Pana in prezent, au fost acordate 123.922 de garantii, din care circa 31% sunt destinate achizitiei de imobile construite intre anii 2008 - 2013. Valoarea medie a finantarilor accesate in cadrul programului este de 38.210 euro.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 13:00

 Articol citit de 2119 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor