Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Rambursarea anticipată a creditului în 3 paşi simpli. Cum poți micșora datoriile

Rambursarea anticipată a creditului în 3 paşi simpli. Cum poți micșora datoriile
FOTO Unsplash.com
Ai făcut un credit și te-ai gândit să rambursezi anticipat ca modalitate de micșorare a datoriilor. Ideal ar fi să faci această mutare cât mai la începutul creditului, deoarece dobânzile și comisioanele se aplică la sold.
Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum poți rambursa anticipat un credit în 3 pasi simpli.

Rambursarea anticipată constă în achitarea unei părti din soldul creditului în avans astfel încât nu mai plătești dobânzile și comisioanele aferente acelor sume din principal, plătite în avans.

Rambursarea anticipată poate fi parțială (se rambursează sume parțiale, sau una sau mai multe rate lunare) sau totală (se rambursează creditul în întregime).

Pentru a te asigura că se rambursează anticipat suma dorită iar aceasta să se scadă integral din principalul datorat, trebuie să faci acest lucru în ziua scadenţei împreună cu plata ratei.
Pentru rambursarea anticipată imediat după scadenta (1-3 zile), banca va retine dobânda și comisioanele datorate din suma pe care dorim să o rambursăm anticipat, însă acestea vor fi mici (aplicabile doar pentru cele câteva zile scurse de la scadenţă).

În cazul rambursării totale, după achitarea ratei, soldul înscris pe scadențar va reprezenta exact suma care trebuie plătită băncii pentru a finaliza plata creditului. Aşadar, te sfătuim:

• să afli ce valoare au dobânda și comisioanele calculate de la plata ultimei rate până în ziua în care soliciți rambursarea anticipată;
• să aduni suma care dorești să se scadă direct din sold (cât doreşti să rambursezi anticipat) la valoarea spezelor (dobândă și comisioane) comunicate de banca;
• să soliciți rambursarea anticipată a întregii sume (mai precis, dobândă și comisioane + suma pe care dorești să o rambursezi în avans) și un nou scadențar.


CEC Bank te incurajează să fii responsabil cu banii tăi. ...citeste mai departe despre "Rambursarea anticipată a creditului în 3 paşi simpli. Cum poți micșora datoriile" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 17 August 2021, ora 08:30

 Articol citit de 814 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor