Valcea: Administratori de firma, arestati pentru evaziune cu un prejudiciu de circa 1 milion de euro

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 11:42
5627 citiri
Valcea: Administratori de firma, arestati pentru evaziune cu un prejudiciu de circa 1 milion de euro
Pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru pe sapte autovehicule ale administratorilor

Doi administratori de firma din Valcea au fost arestati preventiv, vineri, fiind acuzati ca, in perioada septembrie 2010 - iunie 2012, nu au inregistrat in documentele contabile sau in alte acte aproximativ 720 de facturi fiscale, provocand astfel un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Valcea, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Valcea, au facut trei perchezitii domiciliare, in urma carora s-a dispus retinerea celor doi administratori.

Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a rezultat ca, in perioada septembrie 2010 - iunie 2012, cei doi, in calitate de administratori ai unei societati comerciale al carei obiect de activitate consta in comertul cu deseuri si resturi, nu au evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale aproximativ 720 de facturi fiscale emise cu prilejul efectuarii unor operatiuni comerciale de livrare de marfuri ori prestari de servicii catre 23 de societati comerciale, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul statului.

Prejudiciul provocat de cei doi in acest fel ajunge la aproximativ 4.409.000 de lei (990.000 de euro), pentru recuperarea acestuia instituindu-se sechestru pe sapte autovehicule ale administratorilor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Valcea, Alina Teodorescu.

Vineri, cei doi au fost prezentati Tribunalului Valcea cu propunere de arestare preventiva, pentru 29 de zile, magistratii admitand cererea procurorilor in acest caz.

Cei doi administratori, ambii din municipiul Ramnicu Valcea, au fost dusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a Politiei Valcea.

#prejudiciu valcea, #firme prejudiciu , #Stiri Credite