Adopta stilul de viata raw vegan gourmet!

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 00:00
3868 citiri
Adopta stilul de viata raw vegan gourmet!

Dieta raw vegan este ultima tendinta in materie de dieta sanatoasa, fiind numita si "curentul alimentatiei vii". Pe langa capacitatile sale de detoxifiere, aceasta imbunatateste sistemul imunitar si este eficienta in lupta cu o bolile.

"Stilul de viata raw vegan aduce in primul rand multa energie si bucurie de viata. Este un stil de viata care ne reconecteaza cu pamantul, cu alimentele naturale cu gusturile si senzatiile reale ale alimentelor. Incurajez toti oamenii sa incerce macar o data preparatele raw vegane si apoi sa se gandeasca daca ar putea sa manance mereu asa!", spune Alec Blenche, consilier in alimentatie si stil de viata sanatos, pentru Business24.

Cum arata un meniu raw vegan gourmet

Stefan Nita, chef Raw Vegan, a descris pentru tine ce inseamna, mai exact, un meniu raw vegan, in varianta "deliciu".:

"Un meniu raw vegan trebuie sa aiba in primul rand multa culoare, diversitate, vitalitate si valoare.

Alimentele trebuie sa fie cat mai proaspete si daca se poate, provenite din culturi controlate si curate.

Portiile nu trebuie sa fie foarte mari deoarece sunt consistente si pline de nutrienti iar ordinea consumarii alimentelor trebuie sa fie de la lichide la solide. Insa cel mai important, un meniu raw vegan trebuie sa fie plin de viata (...)", adauga specialistul.

Fenomenul raw vegan intra usor-usor si in Romania

Gabriel Bajdechi, managerul Restaurantului Integra din Constanta, a fost profund impresionat de experienta raw vegan traita in strainatate si a decis sa aduca acest fenomen si pe litoralul romanesc. Propunerea lui vine la inceput de sezon si va prinde extrem de bine in zilele calduroase de vara.

"Ne bucuram sa aducem moda Raw Vegan la Constanta. Multi prieteni de-ai mei din strainatate mi-au recomandat sa aducem acest meniu pe litoralul romanesc deoarece in Vest a devenit un adevarat fenomen. Personal l-am incercat si sunt foarte multumit de efectele dietei Raw Vegan", declara Gabriel Bajdechi, managerul Restaurantului Integra din Constanta, intr-un comunicat de presa.

"Pot sa va spun ca de ceva ani buni in special in Europa de Vest dar si in America si Anglia, acest stil de viata este deosebit de apreciat. Vedete de tot felul dar si politicieni importanti si chiar sportivi cunoscuti aleg sa consume hrana raw vegana si incurajeaza acest stil de viata.

Noi am intrat in contact cu alimentatia raw vegana in urma cu un an si in tot acest timp ne-am informat si ne-am documentat in acest sens. Ne-am dorit mult sa putem oferi clientilor nostri un meniu raw vegan companion la cel clasic, un meniu care sa aduca nu numai culoare dar si posibilitatea de a alege sa mananci cu adevarat sanatos dar si gustos. Ma bucur foarte mult ca am reusit", a completat managerul, pentru Business24.

Raw vegan, usor de adaptat si la copii

Un alt manager care a adoptat stilul raw vegan si in restaurantul si in viata se personala este Carmen Negoita, managing partner al restaurantului Rawyal din Bucuresti.

"Copiii mei si cu mine incercam sa mancam acasa cat mai mult raw vegan. Ei insa consuma si mancare gatita, pentru ca este important sa existe un echilibru, cel putin la varsta lor. Cred ca este important sa iti asculti organismul si sa ii dai ce iti cere, dar cu masura. In familia mea exista multi vegetarieni", declara aceasta intr-un comunicat de presa.

Ea iti recomanda tortul crud cu fructe de padure: "Blatul este realizat din curmale, nuci, miere, fulgi de ovaz si cocos, iar compozitia din caju, portocala si lamaie", explica aceasta.

Cum poti face trecerea de la mancarea clasica la raw gourmet

"Raw gourmet inseamna tranzitia de la mancarea nesanatoasa, plina de aditivi si potentatori de arome, care gadila papilele gustative, la mancare verde, naturala, cruda, direct din natura", spune Carmen Negoita, managing partner Rawyal din Bucuresti.

Deserturile raw vegan, spre exemplu, sunt fara zahar, faina si blat copt la foc, explica aceasta, dand ca exemplu "cheesecake cu fructe de padure; tort de cacao sau de morcov; prajitura cu lime; patratele de ciocolata cu cocos; tort cu menta si cacao; bomboanele de ciocolata si curmale; cinnamon rolls varianta raw; cupcakes sau alte tipuri de torturi crude, proaspete, pline de ingrediente sanatoase nealterate termic".

La mare cautare sunt branza de caju, care inlocuieste branza clasica, adauga aceasta.

Carmen negoita te invita sa gusti pasta de patrunjel, bruschetele din seminte de susan, hrisca si fulgi de ovaz (care inlocuiesc painea), sucurile proaspete, salatele si smoothie-urile cu superalimente precum spirulina, maca, kale, clorela, cele care alcalinizeaza organismul si intensifica arderile sau limonada din lime, lamaie, kiwi, menta si ghimbir.

Raw vegan la mare

Daca esti in Constanta in luna iunie, Business24 iti recomanda sa participi la evenimentul raw gourmet organizat pe 23 iunie 2014, incepand cu ora 19.00, la Restaurant Integra.

"Evenimentul care va deschide moda Raw Vegan pe litoralul romanesc va avea loc luni, 23 iunie 2014, incepand cu ora 19.00, la Restaurant Integra si ii va avea ca invitati pe Alec Blenche, consilier in alimentatie si stil de viata sanatos, Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog si specialist in alimentatie sanatoasa si Stefan Nita, chef Raw Vegan.

La eveniment participa si reprezentanti ai Asociatiei Nationale Cultural-Artistice "Total Dance Center", organizatorii campaniei nationale umanitare "Daruieste bucurie", care saluta ideea imbinarii unei nutritii corecte cu sportul si miscarea, in scopul unui stil de viata sanatos si a longevitatii vietii", se arata in comunicatul organizatorilor.

#dieta raw vegan, #meniu raw vegan gourmet, #raw vegan Constanta, #raw vegan Bucuresti , #Specialitati