Caviarul elvetian, noul aur negru

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 08:34
4411 citiri
Caviarul elvetian, noul aur negru

Caviarul este unul dintre cele scumpe alimente din lume, iar dintre diversele tipuri de caviar, cel elvetian, "Oona", pare a fi cel mai scump.

Caviarul elvetian "Oona", cuvant celtic ce inseamna "extraordinar", creat de Peter Hufschmied din icre de sturioni siberieni lasati in apa calda de 20 de grade, va face deliciul meselor de lux din acest sezon, scrie Luxurylaunches.com.

.

Cei circa 35.000 de sturioni siberieni lasati liberi intr-un rau de munte din Elvetia, timp de 6 ani, au creat 300 de kilograme de caviar pentru acest sezon.

"Oona" este comercializat la pretul de 1.400 de dolari pentru 250 de grame, alte soiuri fiind vandute la un pret mediu 1.000 de dolari pe kilogram.

Caviarul "Oona" este comercializat in 4 tipuri de clase. Caviarul din clasa cea mai scumpa este realizat din oua de peste alese manual, cu un diametru minim de 2,6 mm si reprezinta doar 5% din totalul de caviar produs de sturionii siberieni.

Pretul acestui caviar rarisim este pe masura: 225 de dolari o cutiuta de 30 de grame.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
#caviar, #alimente de lux, #preturi alimente , #Specialitati