Ce vin alegi pentru Revelion: Asculta sfatul somelierului

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 00:00
3265 citiri
Ce vin alegi pentru Revelion: Asculta sfatul somelierului

Alegerea vinului potrivit pentru masa de Revelion poate fi extrem de dificila, mai ales daca preparatele pe care le vei oferi invitatilor tai fac parte dintr-un meniu modern. Somelierul Marian Timofti te ajuta sa faci alegerea corecta, indiferent de specificul pe care il va avea festinul.

"Avem producatori de elita, soiuri minunate si vinuri nemaipomenite. Nu ca ar fi o treaba foarte usoara, aceasta 'asociere', ci pentru ca ar fi bine sa gasim acel echilibru gustativ, acea placere pe care ne-o pot crea aromele preparatelor si ale vinului, placere pe care o putem simti doar daca le alegem bine", spune somelierul.

Daca optezi pentru bucate traditionale, precum carnati, toba, salata de boeuf sau fripturi grele din carne de porc, ar fi bine sa le servesti cu Babeasca Neagra sau Novac. Aceste vinuri vor intregi gustul mancarii si le vor spori savoarea, spune somelierul.

Gastronomia locala contine multe preparate traditionale, delicioase si indragite de musafiri, dar la fel de bine apreciate sunt si preparatele mai putin traditionale, ca fructele de mare, paste cu diferite ingrediente, peste, mai mult sau mai putin autohton.

"Pentru aceste preparate avem vinuri produse in Romania. Vinuri din soiuri autohtone cum ar fi Francusa de Cotnari, Feteasca Alba sau Tamaioasa Romaneasca seaca, tot de la Cotnari, Zghihara de Husi sau Cramposia din Dragasani", iti recomanda somelierul.

Specialistul mai spune ca, la toate preparatele pe care le consumam, cu ocazia sarbatorilor de sfarsit de an, nu putem sa nu amintim si vinurile care provin din soiuri straine cum ar fi: Chardonnay, Sauvignon Blanc la vinurile albe si Merlot sau Cabernet Sauvignon la vinurile rosii.

Pentru ca festinul sa fie desavarsit, ar fi bine sa urmezi recomandarile specialistului. El te sfatuieste sa nu incepi masa cu branzeturile si salamurile crude si sa nu consumi cafea inainte sau intre felurile de mancare.

De asemenea, la inceputul cinei, poti servi un pahar de sampanie, care ajuta la digestie. Tot pentru acest scop, somelierii recomanda sa bei tarie sau cafea la finalul mesei.

#vin Revelion, #vinuri lux, #ce vin alegem Revelion, #vin Marian Timofti , #Vinuri