Cele mai bune vinuri din lume se intrec la Bucuresti

Sambata, 23 Mai 2015, ora 00:00
1908 citiri
Cele mai bune vinuri din lume se intrec la Bucuresti
Foto: Splitshire.com

Vinurile lumii se intrec intr-o competitie cu traditie gazduita de capitala Romaniei, intre 21 si 24 mai. Pentru a 12-a oara, International Wine Contest Bucharest (IWCB 2015) a pregatit o multime de surprize pasionatilor de oenologie.

Desfasurat sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), concursul numara aproape 1.000 de probe evaluate de specialisti din intrega lume, provenite dintr-un numar record de tari participante, 27.

Juriul international reuneste judecatori din Australia, Austria, Bulgaria, Elvetia, Franta, Israel, Italia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Spania si SUA.

Anul acesta concursul se desfasoara intr-un spatiu privat, acelasi care gazduieste si cea mai mare colectie mondiala de tirbusoane, obiecte care provin din toate colturile lumii si care apartin tuturor perioadelor istorice de cand a fost inventat acest instrument, in toate declinarile de stiluri, materiale de fabricatie si/sau sisteme de extractie.

Pentru al doilea an consecutiv, IWCB efectueaza analize de laborator pentru o parte din problele intrate in concurs. Aceleasi vinuri, preluate de aceasta data din piata, vor fi supuse unui control prin repetarea analizelor.

Si in acest an, jurizarea se face cu ajutorul tabletelor electronice si a unui soft dedicat.

Iubitorii vinurilor de calitate vor putea afla rezultatele obtinute de vinurile participante incepand cu data de 29 mai 2015, accesand site-ul oficial www.iwcb.ro.

Gala de decernare a premiilor IWCB 2015 va avea loc in data de 02 iunie 2015.

#IWCB 2015, #Concursul Interna ional de Vinuri Bucuresti , #Oenologie