Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Culinar > Oenologie
A   A   A

Comisia Europeana a infiintat un observator al pietei vinului

Comisia Europeana a infiintat un observator al pietei vinului
Foto: Pixabay
Lansat luni in mod oficial cu o prima reuniune, noul observator al pietei vinului va permite acestui sector cheie al agriculturii europene sa beneficieze de analize pe termen scurt si de o mai mare transparenta cu privire la preturi, productie si schimburi comerciale, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.
Uniunea Europeana este cel mai mare producator mondial de vin, fiind responsabil pentru 65% din productie si 70% din exporturile mondiale. Noul observator va acoperi toate soiurile de vin - rosii, albe si rose - precum si vinurile protejate in cadrul schemelor: produs de origine protejat[ (PDO) si indicatie geografica protejata (PGI).
Un consiliu de administratie compus din experti ai pietei vinului se va reuni in mod regulat, conform unui model similar cu cel pentru celelalte observatorii care exista deja pentru sectoarele laptelui, carnii, cerealelor, zaharului, fructelor si legumelor. Ultimul este cel din sectorul fructelor si legumelor, infiintat pe 18 octombrie 2019.

Comisia Europeana a pus la punct aceste observatorii pentru a ajusta sectorul agricol din Europa sa faca fata mai eficient volatilitatii pietei si sa asigure mai multa transparenta.
Facebook ShareTweet
 Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 16:17

 Articol citit de 1932 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor