Coniacul capetelor incoronate

Sambata, 23 Martie 2013, ora 00:00
2534 citiri
Coniacul capetelor incoronate
Foto: press.louis-xiii.com

Daca te consideri un cunoscator, cand vine vorba de coniacuri fine, nu poti rata editia speciala Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6. Coniacul tau preferat vine acum intr-un decantor din cristal cu totul special.

Ultima editie Remy Martin Louis XIII a fost numita Rare Cask 42,6, pentru a face referire la continutul de alcool al coniacului (42,6%), dar si pentru a atrage atentia asupra ambalajului de lux.

Decantorul elegant in care a fost imbuteliat coniacul este creat din cristal si impodobit cu un inel de 24 de carate din aur roz, iar la realizarea lui au lucrat 20 de experti in domeniu.

Coniacul Louis XIII este cu atat mai rar si mai ravnit de cunoscatori pentru ca toate ingredientele vin din zona Grande Champagne, cunoscuta pentru cele mai fine coniacuri din lume. Aici au fost amestecate 1.200 de sortimente de vin, dupa care au fost imbatranite in butoaie de stejar mai bine de un secol, pentru a produce aceasta bautura de exceptie.

In cazul unei editii atat de pretentioase, seful cramei se asigura personal ca in fiecare sticla se impletesc exact aceleasi arome, pentru a respecta intocmai etalonul de lux. Cei care au apucat sa guste acest coniac spun ca se pot simti note discrete de prune si curmale, dar si aroma de turta dulce si ghimbir, inainte ca degustarea sa se incheie cu parfumul frunze de tutun.

Editia a fost limitata la numai 738 de sticle, pe care le vei gasi incepand din luna iunie in cele mai pretentioase magazine din Londra, urmand ca abia din luna septembrie sa fie disponibila si in restul lumii. O sticla va costa 23.000 de dolari.

Bautura a fost deja apreciata de familia Udaipur, una din ultimele familii regale din India, tara unde acest cognac va ajunge abia la toamna. Daca il vei gasi la curtea unui rajah, probabil ca nici tie n-ar trebui sa-ti lipseasca din bar aceasta sticla rara de Louis XIII.

#coniac Remy Martin, #coniac editie limitata, #Remy Martin Louis XIII , #Specialitati