Cum alegi un sushi bun

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
3855 citiri
Cum alegi un sushi bun

Sushi este optiunea ideala, in acest weekend, daca te-ai gandit sa faci o masa speciala pentru familie sau prieteni. Stii, insa, sa alegi un sushi bun?

Pentru a putea spune ca recunosti un sushi bun, trebuie sa fi mancat cateva zeci de bucati, iar daca alegi sushi pentru prima data, cel mai bine este sa ai langa tine un prieten cu experienta in a manca sushi, explica David Paggio, fondatorul primei fabrici de sushi din Romania, My Sushi.

"Sunt multe aspectele de care trebuie sa tinem cont cand apreciem sushi. De principiu, sushi trebuie sa te aiba un miros placut, fara a fi intepator, culoarea pestelui sa fie usor translucida iar orezul sa fie moale, legat, dar cu boabele separate si intregi. Cu cat mananci mai mult, cu atat iti dai seama mai usor care este bun", sustine specialistul.

Ce este sushi?

Sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze, al carei principal ingredient este orezul (acrit cu otet) combinat cu diverse alte ingrediente, gatite sau in stare cruda, potrivit Wikipedia.

Desigur, pestele crud este cel mai popular ingredient din sushi, insa elementul principal din acest preparat este orezul.

Exista mai multe tipuri de sushi si nu toate sunt realizate cu peste crud. Maestrii folosesc legume, fructe de mare gatite si o sumedenie de alte ingrediente ce pot fi combinate in sushi.

Tipurile de sushi

Nigiri-zushi este realizat din orez presat manual cu wasabi si diferite ingrediente deasupra. Printre cele mai faimoase variante ale acestui tip de sushi se numara si cea cu ton sau cea cu crevete, scrie About.com.

Maki-zushi sunt rulouri de sushi impachetate in alge, cu ton, castravete si alte ingrediente. Acestea mai poarta numele si de "norimaki".

Inari-zushi sunt realizate din orez sushi in branza tofu prajita, avand o culoare maronie si o forma ovala.

Chirashi-zushi inseamna orez sushi la farfurie, acoperit cu diverse ingrediente deasupra.

Ce imbogateste gustul de sushi

Cele mai importante arome sunt date de sosul de soia si wasabi, dar un alt ingredient ce imbogateste aroma de sushi este ghimbirul murat, iar cea mai potrivita bautura pentru acest fel de mancare este ceaiul verde, numit "agari" in restaurantele de specialitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum alegi sushi, #sushi bun, #My Sushi , #Specialitati