6 idei pentru o duminică reușită, în familie

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 10:33
1123 citiri
6 idei pentru o duminică reușită, în familie
Sursa foto: unsplash.com

Weekend-ul este un prilej excelent pentru a petrece mai mult timp împreună cu cei dragi. O duminică în familie îți încarcă bateriile pentru săptămâna care urmează, așa că ne-am gândit că ți-ar fi utile câteva sugestii pentru weekend-urile care urmează.

Prânzul în compania bunicilor

Dacă nu ați mai trecut demult pe la părinți sau pe la socri, ar fi o surpriză foarte plăcută și pentru ei, dar și pentru copii, să-i invitați la masa de duminică. Nu lăsa pe ultimul moment invitația, pentru a fi sigur că nu-și fac alte planuri și alege un meniu cu felurile de mâncare care știi că le plac. Dacă nu știi exact ce să prepari, îți recomandăm niște rețete Fragedo, care sunt excelente pentru un prânz în familie.

Un barbecue în grădină

Rămânem tot în sfera culinară, cu o activitate la fel de plăcută, la care vor participa cu drag și cei mici. Dacă aveți parte de o vreme superbă, e păcat să nu profitați de ocazie pentru a face un grătar în grădină. Nu este vorba doar de a prepara ceva de mâncare, ci de un adevărat „ritual”, care îi reunește pe toți membrii familiei. Pentru fiecare se găsește ceva de făcut, iar timpul petrecut în jurul grătarului este un prilej perfect pentru glume și socializare. Dacă adăugăm și gustul savuros al cărnii la grătar și masa servită pe terasă în curte, avem toate ingredientele unei duminici perfecte în familie.

O excursie în natură

Ați stat destul acasă în timpul săptămânii, așa că duminica ar fi un moment perfect, pe care să îl petreceți departe de agitația orașului, undeva în natură. Nu e nevoie de cine știe ce pregătiri, fiind suficient să luați câteva haine în rucsac, niște sandwich-uri, apă de băut și să plecați la drum. O escapadă în natură, fie și doar pentru câteva ore, este un excelent remediu împotriva stresului și pentru a te pregăti de o nouă săptămână de muncă. În plus, mișcarea este benefică corpului, iar copiii vor adora să se zbenguie nestingheriți, într-o poiană sau pe poteci de pădure.

Un maraton de filme

Dacă afară e frig sau plouă cu găleata, nu e cea mai bună vreme de ieșit afară, de aceea mult mai plăcut ar fi să vă petreceți duminica în confortul locuinței. Nu e chiar atât de plictisitor cum s-ar părea la prima vedere, pentru că aveți la dispoziție o serie de activități pentru a vă petrece timpul, într-un mod cât mai plăcut. De exemplu, puteți să profitați de ocazie pentru a urmări împreună câteva filme, pe care voiați să le vedeți de ceva timp, dar nu ați avut când. Faceți un mic consiliu de familie pentru a stabili împreună filmele pe care le veți viziona, apoi instalați-vă comod pe canapea și bucurați-vă de această ocazie.

O tură de shopping la mall

Dacă nu vreți să vă petreceți duminica acasă, dar nici să plecați din oraș, puteți merge împreună cu cei mici la mall. Este un prilej excelent să vă înnoiți garderoba sau să completați colecția de jucării a copiilor. De asemenea, cu aceeași ocazie puteți intra și la un film, să luați masa la un restaurant din mall sau să savurați liniștiți un ceai, în timp ce copiii se distrează la locul de joacă.

Faceți sport

Este indicat să-i învățați pe cei mici să facă multă mișcare, iar pentru asta ei au nevoie de exemplul părinților. De aceea, duminica puteți ieși împreună la o tură cu bicicletele sau să dați câteva ture de alergare prin parc. De asemenea, puteți merge la o sală de fitness sau puteți juca tenis sau baschet.

Sperăm că am reușit să te ajutăm să-ți faci programul pentru următoarele duminici din calendar și că familia ta va aprecia la rândul său aceste idei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retete, #pui fragedo, #duminica in familie, #barbeque , #Retete