Iti place luxul? Rasfata-te la aperitiv cu o branza din lapte de elan

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:08
4480 citiri
Iti place luxul? Rasfata-te la aperitiv cu o branza din lapte de elan

Cea mai scumpa branza din lume este facuta din lapte de elan, un animal usor de imblanzit. Familia suedeza care se ocupa de realizarea branzei spun ca elanii pot oferi lapte bun pentru realizarea celui mai scump sortiment de branza din lume doar intre lunile mai si septembrie.

Procesul de efectuare a acestei branze dureaza aproximativ 2 ore pe cap de animal, potrivit The Most Expensive Things.

Branza Moose contine 12% grasime si 12% proteine iar anual sunt produse doar 660 de kilograme. Familia Johanssons, proprietarii afacerii spun ca acest sortiment de branza se vinde cel mai bine la hotelurile si restaurantele suedeze de lux pentru pretul de 500 de dolari/kilogram.

Nu fiti suprinsi cat costa aceasta branza, fiindca pe locul doi se afla sortimentul de branza Pule, venita tocmai din Zasavica, la nord de Belgrad, capitala Serbiei.

Aceasta branza este facuta din lapte de magar iar numele de Pule vine din sarba care inseamna "manz".

Branza este bine cunoscuta in zona Belgradului mai ales fiindca laptele pentru realizarea acestui sortiment a fost colectat de la 100 de magari dintr-o rezervatie naturala de langa Zasavica.

Pretul acestui sortiment este pana in 500 de dolari, insa daca o preferati afumata veti fi nevoit sa platiti 616 dolari/kilogram.

Compania producatoare a gasit si alte delicatese care pot fi realizate din laptele de magar - cosmetice dar si un lichior special.

#branza scumpa, #branza lapte elan pret, #branza lapte magar pret, #branza lux , #Specialitati