Mezzaluna di Laura - un restaurant cuprins de inspiratia celor mai alese retete italiene

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 16:25
6810 citiri
Mezzaluna di Laura - un restaurant cuprins de inspiratia celor mai alese retete italiene

Desi avem propriile noastre traditii culinare, trebuie sa recunoastem ca ne plac pastele si pizza, dar si multe alte feluri de mancare cu specific italian.

Indiferent ca preparam retete italiene acasa sau mergem la restaurant, gustul innascut al bucatariei italiene nu este acelasi. Secretul italienilor consta in simplitatea si prospetimea ingredientelor, contrar dorintei noastre de pizza cat mai incarcata sau paste cu extra parmezan.

Restaurantele si pizzeriile locale ce reusesc sa ne ofere gustul autentic al mancarii italienesti sunt greu de gasit, insa nu imposibil. Mezzaluna di Laura este unul dintre restaurantele cu specific italienesc ce ofera clientilor sai preparate mediteraneene, realizate cu daruire de catre Chef Florin si Laura Nicoleta.

Cei doi au invatat tainele a ceea ce numim "pura cucina italiana", explorand diferentele regionale si retetele rurale in timpul calatoriilor prin Italia.

In cadrul restaurantului veti putea savura aperitive, supe, paste, salate, preparate cu pui, peste, fructe de mare sau porc, precum si deserturi rafinate.

Toate acestea respecta principiul de baza al bucatariei italiene - combinarea subtila a ingredientelor si aromelor, fara excese.

Desi fiecare preparat este plin de savoare, aromele prea puternice sau retetele sofisticate nu sunt pe placul italienilor, respectarea retetelor italiene originale fiind prioritara.

Retete italiene cu o istorie indelungata

Istoria joaca un rol important nu doar pe plan socio-cultural, ci si gastronomic. Odata cu stapanirea Greciei, civilizatia romana a imprumutat de la poporul asuprit numeroase elemente gastronomice, care au contribuit la rafinamentul bucatariei italiene din prezent.

In vremuri de glorie, romanii au dezvoltat retete complexe si au pus bazele artei culinare imbogatite cu legume, fructe, mirodenii, carne, miere si alte ingrediente nefolosite pana atunci.

Asadar, traditiile gastronomice sunt profund inradacinate in istorie, ceea ce explica atentia oferita de italieni mesei si mancarurilor gatitie si consumate.

Faima gastronomiei italiene a depasit orice granite, iar astazi ne putem bucura cu totii de retete italiene autentice si preparate realizate cu maiestrie de catre bucatari italieni sau bucatari romani specializati in marile restaurante din Italia.

In prezent, Trattoria este echivalentul bucatariei italiene, acest concept fiind adoptat de catre multe restaurante din tara si din intreaga lume. Desigur, putine dintre acestea reusesc sa pastreze caracteristicile autentice a unui astfel de local, iar gurmanzii au parte de experiente diverse pana sa gaseasca restaurantul perfect, asa cum este Mezzaluna di Laura.

Descopera retete italiene autentice la Mezzaluna, un local aparte

Mezzaluna di Laura este restaurantul ce poate imbina toate elementele necesare pentru o experienta gastronomica tipic italieneasca.

Pe langa gama variata de retete italiene preparate cu pasiune, decorul localului si ambientul muzical vor suprinde chiar si cele mai rafinate gusturi ale clientilor.

In acest restaurant cu specific italian puteti descopri gustul ingredientelor proaspete si naturale, combinate in cele mai savuroase mancaruri.

Si pentru ca "Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea" (Theodore Zeldin), Mezzaluna va asteapta cu preparate italienesti care sa va incante toate simturile la adresa: Dorobantilor, nr. 63, Bucuresti.

Pentru rezervari si livrari la domiciliu telefonati la numarul: 0729 591 469.

#restaurant italian Dorobanti, #restaurant specific italian , #Restaurante