Povestea Pescarusului

Marti, 29 Martie 2016, ora 13:50
3029 citiri
Povestea Pescarusului

Perioada interbelica a fost pentru Bucuresti cea mai infloritoare si prospera perioada din istoria sa. Cel mai frecventate erau locurile de promenada, pentru ca socializarea si plimbarea reprezentau pe atunci principalele activitati de petrecere a timpului liber. In mod natural, majoritatea cafenelelor, cofetariilor si restaurantelor din Capitala se gaseau in zonele de promenade.

Primele restaurante mari din Bucuresti au fost construite in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Cand vremea era frumoasa, bucurestenilor le placea sa se plimbe prin parcuri si gradini, sa socializeze in restaurantele din proximitate.

In cele mai populare restaurant, ca si astazi de altfel, deseori isi faceau aparitia stapanii de papagali ghicitori si cantaretii la cutii muzicale oferind haz si amuzament oaspetilor din localuri.

Evident, amplasarea unui restaurant cu terasa sau local intr-o zona frecventata de catre bucuresteni in plimbarile lor era de departe cea mai buna strategie. Asa a fost si in cazul restaurantului Pescarus, iar atmosfera sa romantica si promenada au reprezentat fundatia popularitatii acestui local.

Vorbim asadar despre un restaurant care, timp de 77 de ani, a starnit fascinatie si admiratie. Construit de insusi nepotul scriitorului Ion Creanga, restaurantul Pescarus a devenit in scurt timp un important loc de intalnire din Bucuresti.

Un lucru putin stiut chiar si de bucuresteni este faptul ca, cu doar 8 ani inainte de construirea faimosului restaurant, zona in care acum se afla parcul Herastrau era doar o zona mlastinoasa. De fapt, zona s-a transformat intr-un parc la un an dupa construirea restaurantului Pescarus. In 1940, parcul Herastrau a devenit cel mai intins spatiu verde, dar nu a devenit in adevaratul sens Parcul Herastrau pana in anul 1951.

Putini dintre tinerii de azi stiu faptul ca, in timp ce in Romania se statea la cozi pentru paine, la restaurantul Pescarus se gaseau Coca Cola, bere si tigari fine. Restaurantul a reprezentat vreme indelungata un loc notoriu pentru petreceri extravagante si luxoase ale Bucurestiului. Asadar, Pescarusul a fost un restaurant faimos nu doar in Bucuresti, dar si in intreaga tara.

Construit in 1939 si renovat in 2015, restaurantul Pescarus este si acum un loc apreciat de bucuresteni. Elegantul restaurant din Herastrau isi imbie din nou mesenii sa redescopere distractia in tihna si traiul pe indelete alaturi de sarmul istoric al unui restaurant cu traditie in Bucuresti.

La Pescarus, orchestra Pescarus Band Stoica este responsabila pentru horele incinse ad-hoc sau pentru slow-urile romantice, la finalul carora domnii saruta manusitele doamnelor.

Cu toate acestea, speciale sunt insa si serile in care terasa cu cele 600 de locuri devine neincapatoare in cadrul diferitelor concerte sau petreceri tematice ce se organizeaza din ce in ce mai des aici, restaurantul Pescarus fiind intr-adevar apreciat ca fiind un popular restaurant cu muzica live in Bucuresti.

Cat despre mancare, meniul restaurantului Pescarus este unul romanesc ce contine numeroase preparate cunoscute si recunoscute. Cu toate acestea, meniul contine de asemenea si unele specialitati din bucataria romaneasca traditionala, insa reinterpretate pe gustul consumatorilor de azi: bors Herastrau, salata soseaua Nordului, t-bone grataragit, lup de mare in crusta de sare si mistret paduret. Enumeram aici insa doar cateva, caci lista-i lunga si poate starni multe pofte.

Asadar, de la preparate culinare alese pe spranceana, la vinuri de soi ce sunt adevarate vedete ale celor mai renumite podgorii din tara, la restaurantul Pescarus regasiti ceea ce multi au uitat ca mai exista in peisajul Bucurestiului: viata buna si belfereala, fara grija unei note de plata prea condimentata.

Pe scurt, in parcul Herastrau, langa lac, a fost reinviat un loc faimos, plin de sarm istoric, care era mare pacat sa ramana in paragina. Pentru ca bucurestenii si invitatii lor au nevoie, acum mai mult ca niciodata, sa redescopere bucuriile vietii si distractia pe bune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Restaurant Pescarus Herastrau, #Pescarus muzica LIVE , #Restaurante