Romania, cel mai mare cumparator european de ciocolata provenita din Ucraina

Luni, 25 Martie 2019, ora 11:50
5058 citiri
Romania, cel mai mare cumparator european de ciocolata provenita din Ucraina
Foto: CC0 Creative Commons

Producatorii ucrainenii si-au majorat anul trecut cu 22,6% exporturile de ciocolata spre Uniunea Europeana pana la 41,2 milioane euro, informeaza Unian.

Potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piata Pro-Consulting, Romania a fost cel mai mare cumparator de produse de ciocolata din Ucraina, 4.900 tone de ciocolata si produse din cacao, urmata de Ungaria (2.600 tone) si Bulgaria (2.500 tone).

Expertii precizeaza de asemenea ca produsele de cofetarie car contin cacao au ramas cel mai important segment datorita preturilor mai accesibile comparativ cu batoanele produse numai din ciocolata sau produsele din ciocolata cu o greutate de peste doua kilograme.

Produsele de ciocolata reprezinta 28% din toata piata produselor de cofetarie din Ucraina si sunt exportate in 50 de tari.

Anterior, Unian a informat ca in 2018 Ucraina si-a majorat cu 8,7% exporturile de produse agricole spre UE pana la 6,3 miliarde dolari.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, printre produsele agroalimentare importate de Romania care au inregistrat cresteri, in 2018, se afla si ciocolata. Anul trecut importurile de ciocolata au crescut cu 30,4 milioane de euro.

#ciocolata Ucraina , #Ciocolaterii