Sauvignon Blanc Liliac, premiat intr-o Gala a vinurilor autohtone

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 10:28
2109 citiri
Sauvignon Blanc Liliac, premiat intr-o Gala a vinurilor autohtone
Foto: xplorio.ro

Un vin romanesc a castigat, vineri seara, Marea medalie de aur la concursul "Premiile de Excelenta Vinul.Ro'', eveniment aflat la cea de-a cincea editie.

Juriul international a decis sa acorde cel mai mare premiu vinului romanesc Sauvignon Blanc Liliac, produs de AMB Wine, Crama Liliac din Lechinta, judetul Mures.

"Marea medalie de aur acordata in cadrul competitiei 'Premiile de Excelenta Vinul.Ro' a revenit unui vin romanesc - Sauvignon Blanc Liliac al producatorului AMB Wine, Crama Liliac din Lechinta (Transilvania)", au anuntat organizatorii.

44 de medalii de aur si 50 de argint

La Gala Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2013 s-au acordat vinurilor imbuteliate 44 de medalii de aur si 50 de argint, la care s-a adaugat Marea medalie de Aur. Pe langa acestea, un numar de 17 medalii au revenit vinurilor neimbuteliate (din tanc) atat sub forma de aur, cat si de argint.

Cele mai premiate au fost vinurile de Cotnari (cinci medalii de aur si trei de argint), WineRo (patru medalii de aur si una de argint) si Vigna (trei medalii de aur si una de argint).

In competitie au intrat 332 de vinuri romanesti si straine, acestea concurand la trei categorii: retail, HORECA si neimbuteliate (din tanc). Peste 170 dintre probele de vin au fost inscrise direct de producatori, restul fiind achizitionate de organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

AMB Wine este parte a grupului austriac AMB Holding, cu actionariat majoritar austriac, format din sapte companii care dezvolta proiecte ample, atat in Romania, cat si in strainatate.

Liliac, inspirat din mitul lui Dracula

Liliac a fost produs pentru prima data in anul 2011 si a atras deja atentia specialistilor de la London International Wine Fair si Vivnium Viena. Vinul are drept inspiratie mitul lui Dracula, avand ca logo un liliac.

Potrivit managerului executiv al companiei, Ioana Micu, productia de vinuri albe, rose si rosii este de calitate premium, in cantitate mica.

"Suntem abia in al doilea an de productie, iar investitia totala in crama si in culturile de vita de vie nobila s-au ridicat la patru milioane de euro, provenind din fonduri proprii'', a spus Micu.

Cele mai bune vinuri romanesti prezente pe piata autohtona si cea internationala au fost premiate, vineri seara, in cadrul unei Seri de Gala.

Jurizarea a fost realizata de o comisie din care au facut parte degustatori autorizati romani si unii dintre cei mai mari specialisti la nivel international, prezenti in aceasta saptamana la Bucuresti.

Competitia "Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013" s-a desfasurat la Casa Vernescu, in perioada 13 - 15 noiembrie, si a inclus o premiera mondiala pentru competitiile de acest gen, intrucat au fost analizate si probe de vin cumparat direct de la raft.

Printre obiectivele concursului s-au numarat promovarea vinurilor de buna calitate, incurajarea productiei si a consumului responsabil de vin, informarea si educarea publicului in domeniul vinurilor si prezentarea ultimelor tendinte din industrie.

Medaliile si distinctiile acordate pot influenta cumparatorii in privinta deciziei de cumparare a vinurilor, considera organizatorii evenimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#medalie aur vin, #vin romanesc premiat, #vin romanesc Liliac , #Vinuri