Un site de destinatii de lux recomanda "hacienda" lui Mugur Isarescu: Bordeaux? Toscana? Nu, Dragasani, in inima Romaniei

Vineri, 25 August 2017, ora 21:13
2828 citiri
Un site de destinatii de lux recomanda "hacienda" lui Mugur Isarescu: Bordeaux? Toscana? Nu, Dragasani, in inima Romaniei
Foto: Facebook/ Casa Isarescu

WorldItineraries, site specializat in prezentarea destinatiilor turistice de lux, a publicat recent un articol in care elogiaza Casa Isarescu, spatiul de cazare aflat pe proprietatea viticola a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, despre care spune ca domina un peisaj bucolic din varful unui deal, cu vedere la lac si munte.

Aflata adanc intr-o zona rurala verde, aceasta proprietate viticola si hacienda traditionala este rezultatul perseverentei, planificarii si creativitatii impresionante a membrilor familiei Isarescu, intre care Mugur, in varsta de 68 de ani, guvernator de 27 de ani al Bancii Nationale a Romaniei, cel mai longeviv guvernator din lume, si talentatul sau fiu, Costin, un arhitect de 30 de ani, CEO al proprietatii, se arata in articolul respectiv.

Pornit din fermecatorul oras vechi Dragasani din judetul Valcea, un drum ingust serpuieste in jurul a circa 40 de hectare de vie a Casei Isarescu, cu o parte noua si o parte veche, care produc aproximativ 150.000 de sticle pe an de vin memorabil alb, roze si rosu.

Varietatile internationale de vin includ cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc, pinot gris, marca nationala Tamaioasa Romaneasca si strugurii cultivati local cramposie si negru de Dragasani, explica autorul articolului. Strugurii de masa includ Victoria, soi creat la Dragasani si plantat acum la nivel mondial, si Italia.

"Interesant este ca via, ca si regiunea, se afla odata pe fundul marii, de aici si prezenta unor depozite bogate de cochilii de scoici in sol", mentioneaza autorul articolului, Sean Hillen.

Masini Dacia si Renault vintage, trasura din secolul 19

Dincolo de poarta electronica este o curte in care se afla doua automobile Renault si Dacia din anii 1970 si o motocicleta MZ, precum si o trasura din secolul 19, cu roti din lemn lustruit.

"Crama, cu echipamente stralucitoare, ultra-moderne, din Italia, se afla in apropiere, iar langa ea o camera de degustare amenajata cu grija. Mirosul de struguri fermentati din butoaiele din stejar transilvanean din pivnita iti atata narile.

Afara, aleile serpuitoare duc spre portiuni de vie, dincolo de o gradina decorativa de trandafiri multicolori si tufe si arbusti asortati", descrie autorul ceea ce se afla dincolo de portile domeniului Isarescu.

El constata ca "istoria este mentinuta vie cu pasiune aici, cu un sopron vechi renovat, pentru depozitarea vinului, care pastreaza inca unele polite vechi de 150 de ani, incorporate in noua structura".

Luxur ...citeste mai departe despre "Un site de destinatii de lux recomanda "hacienda" lui Mugur Isarescu: Bordeaux? Toscana? Nu, Dragasani, in inima Romaniei" pe Ziare.com

#Isarescu hacienda Dragasani, #vinuri Casa Isarescu, #Mugur Isarescu mosie Dragasani , #Stiri Culinar