Daimler vrea sa isi extinda capacitatea de productie. Posibile investitii in SUA

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 16:00
1401 citiri
Daimler vrea sa isi extinda capacitatea de productie. Posibile investitii in SUA

Compania germana Daimler, care detine marca Mercedes, ar putea sa construiasca o noua fabrica pentru a majora capacitatea de productie la nivel mondial, iar una dintre locatiile vizate este SUA, a spus directorul executiv al producatorului german, Dieter Zetsche.

"Vom incepe lucrarile pentru urmatoarea generatie de modele compacte si in discutiile pe aceasta tema luam in calcul si o noua linie de productie", a declarat Zetsche in cadrul unui eveniment organizat de Mercedes Benz la targul auto de la Detroid, conform Reuters.

"Un scenariu este o noua linie in America de Nord", a mai spus acesta, insa a adaugat ca inca nu a fost luata o decizie in acest sens.

Mercedes produce doua treimi dintre automobile in Germania

Zetsche a subliniat ca productia este o "problema de lux", dupa ce au fost inregistrate cresteri ale vanzarilor pentru modelele sale. "Exista o lipsa de stoc pe fiecare piata", a mai spus el si a aratat ca cererea, printre care si cea pentru S-Class, este in crestere.

Mercedes produce aproape doua treimi din automobile in Germania, dar exporturile se ridica la 80%.

Extinderea capacitatii de productie a fabricii sale din Tuscaloosa nu a fost luata in calcul, a mai spus Zetsche.

Vanzarile Mercedes, nou record in 2013

Vanzarile Mercedes-Benz din 2013 au crescut cu 10,7% pana la un record de 1,46 milioane de vehicule, recuperand decalajul care il separa de rivalul Audi.

Anul trecut, vanzarile Mercedes-Benz au crescut pe toate continentele, in special in SUA, cea mai mare piata a sa, unde a inregistrat o crestere de 14% pana la 312.534 vehicule. De asemenea, Mercedes-Benz a livrat 218.045 vehicule in China, in crestere cu 11,1% comparativ cu 2012.

In plus, in pofida mediului dificil de anul trecut, Mercedes-Benz a reusit sa castige noi clienti in Europa. Constructorul german a vandut 660.566 vehicule in Europa, cu 5,9% mai mult decat in 2012.

Zetsche a spus ca, pana la sfarsitul acestui deceniu, Mercedes va reveni pe prima pozitia in topul constructorilor de automobile de lux, pozitie pe care a pierdut-o in favoarea BMW in 2005.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#mercedes benz, #investitii Daimler, #Mercedes SUA, #productie Mercedes , #Investitii