Cauti bancher personal? Vezi cine ofera servicii de private banking in Romania

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 12:30
6748 citiri
Cauti bancher personal? Vezi cine ofera servicii de private banking in Romania
BCR detine jumatate din clientii private banking din Romania

Doar opt banci din cele peste 40 aflate pe piata romaneasca ofera servicii de private banking, administrand aproximativ patru miliarde de euro pentru patru mii de clienti.

Piata de private banking s-a apropiat de patru miliarde de euro anul trecut, cele opt banci care ofera astfel de servicii administrand banii a aproximativ 4.000 de clienti. Cine doreste sa intre in acest club select trebuie sa analizeze ofertele BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ING, Banca Transilvania, RBS si Citibank.

Cel mai usor se poate intra pe lista de clienti premium ai RBS si Citibank, care impun detinerea a minim 40.000 de euro in lichiditati. La Banca Transilvania, pragul este de 100.000 de euro, iar la restul de cinci banci din sistem nu se poate apela decat daca ai 200.000 de euro in buzunar.

Ce beneficii aduce private banking

Printre avantajele pe care le are un client ce apeleaza la servicii de private banking se numara asistenta permanenta a unui bancher personal si acces la locatii exclusive care beneficiaza de discretie maxima.

De asemenea, printre beneficii se mai numara o serie de conditii speciale de creditare. Clientii private banking sunt consiliati in legatura cu ofertele de investitii: depozite, titluri de stat, asigurari, fonduri de investitii, actiuni sau produse structurate sau derivate.

ING a fost prima institutie bancara care a dezoltat segmentul de private banking, dar a fost depasit de BCR.

Cine conduce piata

BCR este liderul pietei de private banking, atat ca numar de clienti (jumatate din cei 4.000 de romani care beneficiaza de private banking au apelat la BCR), dar si ca valoare a activelor gestionate - peste 940 de milioane de euro.

Urmeaza Banca Transilvania care spune ca are 1.800 de clieni si gestioneaza peste 400 de milioane de euro. UniCredit are in clienti de private in valoare de aproape 300 de milioane de eruo, iar RBS Bank administreaza peste 200 de milioane de euro in conturile sale preferred banking.

Carduri pentru bogati

Pe piata din Romania exista si aproximativ 30 de oferte de carduri pentru cei bogati. Daca limita de credit a unui card obisnuit este de 5.000 de euro, in cazul cardurilor premium aceasta poate ajunge pana la 100.000 de euro. Bineinteles, limita de credit acordata fiecarui client se stabileste in functie de capacitatea proprie de rambursare.

Luna trecuta, Unicredit Tiriac Bank a lansat primul card de credit de tip Platinum pentru marile companii. Acesta se adreseaza firmelor care indeplinesc anumite criteria, astfel incat sa fie eligibile pentru acordardea unei limite minime de credit de 250.000 de euro.

Un pachet asemanator, dar cu un debit card Platinum, se adreseaza si clientilor de private banking, Unicredit vrand sa atraga clienti private banking si din domeniul corporate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#private banking, #private banker, #oferte private banking, #beneficii private banking, #card premium , #Depozite persoane fizice