In ce moneda iti pastrezi investitiile, anul acesta?

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 12:30
5362 citiri
In ce moneda iti pastrezi investitiile, anul acesta?

Suprematia euro se apropie de sfarsit, din cauza extinderii crizei datoriilor suverane. Anul acesta, moneda unica europeana va deveni foarte slaba, crede omul de afaceri Vladimir Cohn. Pe de alta parte, Jim Rogers, cunoscut pentru ca a pariat impotriva lirei sterline, impreuna cu George Soros, mizeaza in continuare pe euro.

Omul de afaceri Vladimir Cohn crede ca in curand, mai multe state din Uniunea Europeana vor adopta o noua moneda, iar euro va deveni, in timp, o moneda foarte slaba. Pe de alta parte, Jim Rogers, unul miliardar american, mizeaza in continuare pe euro, anul acesta si sustine ca acesta reprezinta o "o modalitate inteligenta de a-ti pastra investitiile".

Omul afaceri Vladimir Cohn a declarat, pentru Business 24, ca Germania, Olanda, Austria, Elvetia si Norvegia vor adopta o noua moneda, iar celelalte state vor ramane cu euro care va deveni o moneda foarte slaba. In opinia afaceristului, aceasta noua moneda se va naste foarte repede si va fi putea concura, intr-adevar, cu dolarul.

In opinia lui Vladimir Cohn, Germania nu poate sa plateasca datoriile Greciei sau Italiei. Marile banci europene, Deutsche Bank si BNP Paribas se vor recapitaliza, "dar vom avea fara indoiala o noua moneda in zona tarilor foarte puternice. Noua moneda va ajuta Europa, pentru ca va fi un model de dezvoltare, de comportament fiscal si monetar" explica miliardarul roman.

Vladimir Cohn apreciaza ca faptul ca fiecare tara avea dreptul sa faca anumite lucruri din punct de vedere fiscal a distrus euro. Potrivit spuselor sale, daca leul ar ajunge la o valoare care sa reflecte ceea ce este el capabil sa cumpere, atunci economia nationala si exporturile ar putea face un salt spectaculos.

Sumele mici trebuie pastrate in lei, la banca

Omul de afaceri Nils Schnecker apreciaza ca sumele mici de bani trebuie pastraste in lei si la banca. "La sume mai mici, banii trebuie tinuti in banci in lei. Pretul la depozite va creste, ca atare e un moment bun. Nu recomand Bursa, nici investitia in diverse metale", spune Schnecker.

Radu Craciun, director Eureko Pensii, considera ca, in aceste momente, capitalul banului trebuie pastrat, nu inmultit. "Acest lucru il poti realiza fie prin depozite bancare fie prin titluri de stat. Daca ulterior crezi ca banii respectivi vor fi cheltuiti in euro atunci e bine sa pui bani deoparte in euro. Investitia in aur mi se pare o idee buna, insa depinde in ce context. Pentru investitorii persoane fizice, cotatiile sunt destul de largi. E o diferenta intre pretul de vanzare si cel de cumparare", spune Radu Craciun.

Citeste mai multe despre oportunitatile de investitii in 2012

Pe de alta parte, Jim Rogers, un investitor miliardar, mizeaza in 2012 pe moneda euro si pe francul elvetian. Rogers este cunoscut pentru ca, impreuna cu miliardarul George Soros, a pariat impotriva lirei sterliene si a castigat. Jim Rogers declara, in urma cu o luna de zile, ca "investitia momentului este dolarul american", potrivit Business Insider.

Investitorul american mai declara ca francul elvetian va deveni cel mai sigur refugiu de pe pietele valutare, in contextul in care acest statut detinut acum de dolarul american si de yen este nesigur. La randul sau, guvernatorul Bancii Frantei, Christian Noyer, pariaza pe euro. In opinia oficialului francez, euro ar putea deveni moneda numarul 1 a lumii, cu conditia ca liderii din blocul european sa realizeze o integrare fiscala.

In luna decembrie, Vladimir Putin, declara ca Rusia, Belarusul si Kazahstanul ar putea introduce o moneda unica in viitor, in cadrul Uniunii economice eurasiatice. Aceasta ar fi o noua entitate menita sa promoveze cooperarea cu Europa si cu regiunea Asia-Pacific, potrivit premierului rus. "Cred ca vom ajunge la un nivel (de integrare - n.r.) in urma procesului de negociere si vom gasi un compromis pentru a putea avea o moneda comuna si conveni asupra politicilor macroeconomice", declara atunci Putin.

In luna noiembrie, presedintii Rusiei, Belarusului si Kazahstanului au semnat o declaratie privind integrarea economica eurasiatica, o foaie de drum pentru procesele de integrare vitand crearea Uniunii economice eurasiatice, care va fi bazata pe uniunea vamala si pe spatiul economic comun al celor trei tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii romania, #moneda investitii Romania, #euro dolar, #depozite bancare, #depozite euro , #Depozite valuta