Prima regula in economisirea cu cap

Miercuri, 30 Iunie 2021, ora 08:30
1149 citiri
Prima regula in economisirea cu cap
Foto: Pixabay.com

Desi pare greu de crezut, si economisirea necesita o anumita educatie financiara si un anumit tip de gandire contructiva. In cazul economisirii, mai toti facem cam aceeasi greseala: prioritizam cheltuielile si de abia apoi economisirea.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce este mai bine sa economisesti mai intai.

Multimilionarul Robert Kyiosaki, autorul cartii "Un IQ financiar mai bun", are o regula importanta legata de economisire: "Plateste-te pe tine primul".

In respectiva carte el da exemplu afirmand ca din start ar trebui sa pui deoparte 30% din venituri, dar daca este mult poti incepe si cu 3% si apoi sa cresti acest procent.

Plateste-te pe tine primul si de abia apoi, dupa ce ai economisit, ajusteaza-ti cheltuielile! In felul acesta vei avea bani pusi deoparte pentru o vacanta, o renovare sau pentru orice eveniment imprevizibil care poate aparea.

Spre exemplu, daca ai un salariul de 3.000 de lei, economiseste 300 de lei si de abia apoi incepe sa-si calculezi cheltuielile si cum te poti descurca cu banii.

Daca simti ca nu ai disciplina financiara pentru asa ceva, mergi la banca sau foloseste aplicatia bancii pentru a stabili o plata recurenta.

Adica, in fiecare luna cand iti intra salariul, banca sa-ti ia o suma prestabilita. In felul acesta te asiguri ca banii intra lunar intr-un cont de economii, iar tu va trebui sa te descurci cu ce bani raman.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Ce trebuie sa stie copiii pentru o mai buna educatie financiara

Cum sa platesti folosind telefonul

Cum stii ca ai contul bancar protejat ...citeste mai departe despre "Prima regula in economisirea cu cap" pe Ziare.com

#prima regula economisre, #plateste te pe tine primul , #Stiri Depozite