Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Depozite > Stiri Depozite
A   A   A

Reforma FMI nu va fi ratificata de Congresul SUA in acest an

Reforma FMI nu va fi ratificata de Congresul SUA in acest an
Foto: armstrongeconomics.com
Congresul american nu va ratifica cel mai probabil reforma Fondului Monetar International, votata in 2010 de institutie dar a carei intrare in vigoare depinde de aprobarea americana, relateaza AFP.
Legea finantelor pe care Congresul trebuie sa o voteze in zilele urmatoare si care reprezinta ultima sansa pentru sustinatorii FMI, nu contine articolele care ar fi ratificat reforma. Textul a fost dezvaluit marti seara de comisiile parlamentare specializate.

Christine Lagarde, directoarea FMI, a cerut Congresului in octombrie sa adopte reforma, sustinuta de administratia Barack Obama dar fata de care republicanii sunt ostili. Acestia vor controla cele doua camere ale Congresului incepand din ianuarie.
FMI, contactat de AFP, nu a comentat informatiile.

Din 2012, Executivul american incearca sa convinga republicanii din Congres sa aprobe textul, care consolideaza importanta tarilor emergente in cadrul FMI si dubleaza resursele sale permanente.

In lipsa unei actiuni a Congresului, Fondul a promis sa prezinte in 2015 un "plan B" ale carui contururi raman insa vagi si care ar putea necesita noi tratative intre cele 188 de tari membre.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Decembrie 2014, ora 11:01

 Articol citit de 4239 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor