500 de scoli si gradinite private din Romania risca sa se inchida din cauza coronavirusului

Marti, 17 Martie 2020, ora 16:49
1824 citiri
500 de scoli si gradinite private din Romania risca sa se inchida din cauza coronavirusului
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii institutiilor private cer Guvernului sa se faca unele modificari legistative, printre care amanarea platii contributiilor CAS si CASS si finantarea institutiilor acreditate, cat si a celor autorizate.

Daca nu se intampla acest lucru, aproximativ 400 de gradinite pot fi in pericol de a se inchide, fiind vorba despre 500 de scoli si gradinite in total.

"Asociatia Scolilor Private a solicitat in aceste zile atentie din partea institutiilor statului mentionand ca o mare parte din colegii nostri, din institutiile mici de invatamant, sunt in pericol sa-si inchida portile.

Noi la gradinita lucram in aceste zile de acasa, facem demersuri, ne conectam cu parintii nostri, cu copiii nostri, cu colegii nostri si incercam sa asiguram un mediu care sa dea siguranta si stabilitate. Eu filmez acasa pentru ca nu mergem la gradinita, mesajul meu pentru voi este, de asemenea, sa stati acasa", a declarat Madalina Gidiuta, proprietar gradinita privata.

Pentru majoritatea scolilor salariile reprezinta aproximativ 60-70% din venituri, iar 10 - 15% din bani se duc pe chirii. Daca parintii nu platesc pentru ca cei mici stau acasa, proprietarii nu mai pot suporta costurile. Daca dispar unitatile de invatamant private, nu mai putin de 10.000 de angajati raman someri, totodata fiind afectati si 50.000 de prescolari si elevi.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Intra in vigoare legea care acorda parintilor zile libere cand scolile sunt inchise. Care e suma maxima platita pe ziMinistrul Educatiei anunta ca scolile raman inchise pana dupa Paste ...citeste mai departe despre "500 de scoli si gradinite private din Romania risca sa se inchida din cauza coronavirusului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scoli gradinite particulare coronavirus, #scoli gradinite particulare inchise , #Stiri Educatie