Cati bani vei strange pentru facultatea copilului daca economisesti de cand se naste

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 10:30
1567 citiri
Cati bani vei strange pentru facultatea copilului daca economisesti de cand se naste
Foto: Pixabay.com

Daca economisesti pentru educatia superioara a copilului inca din ziua in care acesta s-a nascut, fii sigur/a ca iti vei multumi peste 17-18 ani, cand nu va mai trebui sa suporti aceasta povara financiara.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa te pregatesti financiar pentru facultatea copilului.

Si sa fim seriosi, sa tii un copil la facultate nu este chiar atat de ieftin, mai ales daca el va sta la camin si va fi intr-un alt oras.

Astfel, daca vrei sa ii asiguri un bun start in viata de adult copilului tau, ar fi indicat sa pui deoparte, intr-un cont de economii in euro, cate 25 de euro pe luna, iar la finalul celor 18 ani de economisire, vei avea o suma de peste 8.600 de euro (34.000 de lei, la valoarea de astazi). Aici trebuie sa iei in calcul un randament de 2% al contului de economii si o devalorizare de 2-3% a leului in fata monedei europene.

Iar daca te ajuta buzunarul, pentru 50 de euro pe luna, ai putea sa-i asiguri un trai bun de-a lungul intregii facultati, pentru ca vei avea in cont undeva la 17.200 de euro.

Pentru o facultate care dureaza trei ani, ai putea sa-i asiguri un venit stabil de aproape 500 de euro lunar, iar daca copilul se mai si angajeaza pe perioada studiilor, atunci va avea un venit destul de consistent.

Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

Sfaturi care te salveaza de un posibil transfer fraudulos de bani

Cum faci rost de bani evitand sa te imprumuti

Metoda extrem de simpla de a economisi bani pentru cheltuieli ...citeste mai departe despre "Cati bani vei strange pentru facultatea copilului daca economisesti de cand se naste" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economisire facultate, #bani facultate copil , #Stiri Educatie