Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Educatie > Stiri Educatie
A   A   A

Bătaie pe locurile de la buget în Universitatea București. Unde s-au înscris cei mai mulți candidați

Bătaie pe locurile de la buget în Universitatea București. Unde s-au înscris cei mai mulți candidați
Pentru studiile universitare de licenţă, datele arată o concurenţă medie pe universitate de 6,93 înscrieri pe loc bugetat FOTO: Arhivă Ziare.com
Aproape 37.000 de înscrieri au fost înregistrate pentru programele de licenţă şi masterat în sesiunea de vară a admiterii la Universitatea din Bucureşti.
"Programele de licenţă şi masterat oferite de facultăţile UB au numărat 36.873 de înscrieri. Dintre acestea, aproape 31.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii universitare de licenţă la cele 19 facultăţi ale UB, în timp ce programele de studii universitare de masterat oferite de către Universitatea din Bucureşti au numărat aproape 6.000 de înscrieri.

Menţionăm că pentru anul universitar 2022-2023, Universitatea din Bucureşti a oferit celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidaţii la studii de masterat, UB a pus la dispoziţie 3.250 de locuri bugetate", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ transmis marţi.

La sesiunea de vară, pentru studiile universitare de licenţă, datele arată o concurenţă medie pe universitate de 6,93 înscrieri pe loc bugetat.

Programul cu cele mai multe înscrieri este Limbi moderne aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, care a înregistrat o concurenţă record de peste 58 de înscrieri / loc bugetat.

O concurenţă de peste 17 înscrieri / loc bugetat s-a înregistrat la specializările Biochimie tehnologică şi Chimie Farmaceutică de la Facultatea de Chimie, în timp ce specializarea Chimie medicală din cadrul aceleiaşi Facultăţi a numărat o concurenţă de peste 15 înscrieri / loc bugetat.

Totodată, o concurenţă de peste 13 înscrieri / loc bugetat s-a înregistrat pentru programele Cibernetică informatică (Facultatea de Administraţie şi Afaceri), Limba şi literatura italiană şi Studii Americane (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine).

Concurenţă de peste 12 înscrieri / loc bugetat a fost înregistrată la programul Administrarea afacerilor din cadrul Facultăţii de Administraţie şi afaceri, în timp ce peste 11 înscrieri / loc bugetat au fost la specializările Chimie (Facultatea de Chimie), Etnologie şi Comunicare şi relaţii publice (Facultatea de Litere) şi Tehnologia Informaţiei (Facultatea de Matematică şi Informatică).

Nu în ultimul rând, specializări precum Fizică, Fizică informatică, Fizică tehnologică (Facultatea de Fizică) sau Limba şi literatura portugheză (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine) ...citeste mai departe despre "Bătaie pe locurile de la buget în Universitatea București. Unde s-au înscris cei mai mulți candidați" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 02 August 2022, ora 15:25

 Articol citit de 558 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor