Narada si Ministerul Educatiei lanseaza cu sprijinul Cora Romania initiativa "Reactie pentru educatie"

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 11:34
3135 citiri
Narada si Ministerul Educatiei lanseaza cu sprijinul Cora Romania initiativa "Reactie pentru educatie"

Initiativa "Reactie pentru educatie", sustinuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii si initiata de Narada, cu sprijinul Cora Romania, lanseaza o platforma digitala care usureaza accesul la educatia la distanta pentru cel putin 30.000 de profesori si elevii lor.

Reactie pentru educatie este un plan de interventie, structurat pe doua dintre cele mai plauzibile scenarii posibile a evolutiei situatiei privind suspendarea cursurilor in scoli.

"Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele stiintei si tehnologiei, canalele de comunicare, pana la comunitatea de voluntari si companii, pentru a veni in intampinarea profesorilor ce cauta acum solutii de a ramane aproape de elevii lor", spune Andra Munteanu, co-fondator Narada, organizatie care cauta si implementeaza solutii rapide si eficiente de modernizare a educatiei.

Avand in vedere ca perioada de suspendare a cursurilor s-ar putea prelungi, cele trei organizatii initiatoare (Narada, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Cora Romania) vin in sprijinul profesorilor si elevilor cu patru masuri si instrumente concrete.

Ofera dotari materiale pentru profesori din opt comunitati defavorizate in ceea ce priveste educatia in medii digitale.

"Vom reusi astfel sa studiem indeaproape evolutia, piedicile, dar si realizarile lor in predarea la distanta, astfel incat, daca se adanceste criza, sa avem un model studiat, pe care sa il putem impartasi public si cu restul societatii civile si pe care sa il scalam impreuna cu mediul de business", spune Andra Munteanu, Narada.

Platforma pune la dispozitia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care acestia si elevii lor le au in demersul pe care il fac acum, catre educatia la distanta.

Necesitatile profesorilor vor fi disponibile intr-un "live-feed", organizat pe fiecare dintre judete.

Obiectivul final al acestui instrument este acela de a atrage si a coagula comunitatile locale, astfel incat sa fie acoperite cat mai multe nevoi, intr-un timp cat mai scurt.

Formularul pentru profesori este deja disponibil aici.

Lanseaza platforma narada.online, pe care sunt disponibile spatii de lucru pentru fiecare dintre aplicatiile digitale folosite de profesori in predarea la distanta.

Acest spatiu virtual ofera sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice in familiarizarea cu aplicatiile, platformele si software-urile educationale disponibile gratuit.

Creeaza un "taskforce" numit NaradiX, care va genera clase digitale, sustinute de oameni de business, personalitati din showbiz, profesori si traineri incepand demiercuri, 1 aprilie.

"Vom livra astfel continut educational interactiv pe toata perioada starii de urgenta, cu invatare adaptata secolului XXI catre toti elevii care au acces la internet.

Pentru copiii de peste 10 ani si pentru adolescenti, aceasta perioada poate avea un impact major.

Asadar misiunea acestui taskforce este sa creeze un tip de educatie care sa ii ajute sa tranziteze aceasta perioada si chiar sa faca din ea, un context real de invatare si crestere personala.

Dincolo de consecintele negative, crizele au si capacitatea de a crea poduri intre lumi.

Astazi, mai mult ca niciodata, influenta si impactul businessului in ceea ce priveste viitorul educatiei sunt cruciale.

Misiunea Narada continua si in aceasta perioada, iar pentru a raspunde cat mai rapid si eficient nevoii de a continua educatia de la distanta, am lansat Reactie pentru Educatie.

Aplicam acum toate instrumentele pe care le-am dezvoltat in ultimul an, pentru a ajuta cat mai mult posibil cadrele didactice si elevii", spune Andra Munteanu despre importanta ajutorarii mediului didactic cu toate resursele necesare.

"In contextul actual, mai mult decat oricand, oamenii s-au solidarizat in jurul educatiei. Initiativa 'Reactie pentru educatie' vine sa contribuie in aceasta perioada in care, desi despartiti unii de altii, invatarea trebuie sa continue. Imi doresc ca acest moment sa deschida drumul prin care tehnologia in educatie sa fie accesibila tuturor", a declarat Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

NARADA: Aducem educatia in secolul 21

Narada este o comunitate formata din antreprenori, manageri, oameni de actiune al carei scop este acela de a oferi solutii eficiente si rapide de modernizare a educatiei.

NARADA conecteaza proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business si viceversa.

Cu alte cuvinte, #1 incurajeaza si ajuta profesorii sa creeze proiecte care inoveaza in salile de clasa si/sau rezolva probleme ale elevilor, #2 aduce in atentia mediului de business proiectele profesorilor si face tot posibilul ca acestea sa fie finantate. #3 In final, supervizeaza implementarea acestora, masoara rezultate si multiplica lucrurile care au functionat. Un singur proiect educational nu va schimba educatia, dar forta a mii de astfel de proiecte, DA.

#platforma digitala profesori, #educatie distanta , #Stiri Educatie