Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Educatie > Stiri Educatie
A   A   A

Cât costă hrana zilnică pentru copii la grădiniță: "Directoarea ne-a spus că nu o să rămână prețul ăsta, fiindcă s-au scumpit multe"

Cât costă hrana zilnică pentru copii la grădiniță: "Directoarea ne-a spus că nu o să rămână prețul ăsta, fiindcă s-au scumpit multe"
Copii jucându-se la grădiniță FOTO Unsplash
Odată cu deschiderea noului an școlar, pe grupurile de părinți începe din nou agitația și apar tot felul de întrebări.
Unul dintre subiectele de discuție de zilele acestea este legat de sumele pe care le cheltuiesc părinții pentru plata meselor pe care copiii la iau la grădinițele de stat:

"Din curiozitate, la grădinițele de stat, cât plătiți pentru hrana zilnică? În sectorul 4, la grădiniță costa 20/zi. În sectorul 2 la grădiniță 147 este gratuit!", a scris o tânără pe grupul Grădinițe, creșe, școli, de pe Facebook.

Întrebarea a adunat sute de răspunsuri.

În unele grădinițe, mesele pentru copii sunt gratuite

"0 Lei, Pipera."

"Voluntari/Ilfov gratuit"

"Acum vreo 3 ani auzeam de la o doamnă care avea copilul la grădiniță prin sector 1, parcă, că aveau plătite de stat inclusiv excursiile copiilor, depinde de administrațiile locale și mai depinde și de conducerea grădiniței cât de abilă este în atragerea fondurilor."

În cele mai multe grădinițe, o masă pe zi costă între 15 și 20 de lei

"17 lei, sectorul 4."

"15 lei, sectorul 6."

"Sector 1 - 20 lei/zi cu propunerea părinților de a crește la 25 lei/zi"

"18 lei/zi, sector 2"

"La Panseluța 16 lei anul trecut, am avut catering, acum avem bucătărie proprie. Dar cu toate astea directoarea ne-a spus că nu o să rămână prețul asta fiindcă s-au scumpit multe."

"Noi am plătit 16 lei anul trecut și bănuiesc că anul asta s-ar putea să se facă și la noi 20. Tot sectorul 4. Teoretic nu aș spune că mi se pare anormal să plătim masă copilului pentru program prelungit, iar dacă veniturile sunt mici puteți depune o cerere să primiți ajutor în acest sens, dar în condițiile în care sunt aproximativ 110 milioane de lei puși la dispoziție în bugetul sectorului 4 pentru unitățile de învățământ din sector, nu pot să nu mă întreb ce se face cu acești bani dacă noi plătim mesele, noi plătim materialele didactice, noi cumpărăm săpun și toate cele necesare."

"La noi se Votează, 18, 19 sau 20 lei. Cred că majoritatea 20 vor vota."

"Ideea e că salariul minim a tot crescut, implicit totul s-a scumpit și mi se pare normal să mărească și hrană la grădinița. Oricum e o suma relativ mică comparând cu cea privată."

"Plătim 20 lei pe zi. Însă mi se pare rezonabil. Au mic dejun și prânz consistente, și dacă ar mânca acasă ar trebui să cheltuim bani pe mâncar ...citeste mai departe despre "Cât costă hrana zilnică pentru copii la grădiniță: "Directoarea ne-a spus că nu o să rămână prețul ăsta, fiindcă s-au scumpit multe"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 13 Septembrie 2021, ora 10:40

 Articol citit de 386 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor