Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Educatie > Stiri Educatie
A   A   A

Salvati Copiii, despre rectificarea bugetara: Educatia este din nou sacrificata

Salvati Copiii, despre rectificarea bugetara: Educatia este din nou sacrificata
Foto: Pixabay
Cu mai putin de o luna inainte de inceperea scolii, educatia este din nou sacrificata, atrage atentia Organizatia Salvati Copiii Romania.
"Fara a avea inca un ministru plin, dupa demiterea Ecaterinei Andronescu si numirea ministrului Culturii, Daniel Breaz, interimar si la Educatie, tocmai de aici se taie bani, la rectificarea decisa de Guvern.

Si nu de oriunde, ci chiar de la programul "Merg la scoala", pentru ca, a anuntat prim-ministrul, programul nu a fost pregatit si, ca atare, nu poate fi implementat", se arata in comunicatul Organizatiei, remis Business24.

Organizatia Salvati Copiii Romania a avertizat de nenumarate ori asupra vulnerabilizarii copiilor din Romania, carora nu le sunt asigurate in mod egal si nediscriminatoriu drepturi fundamentale, cum este cel al accesului la educatie.

Amintim ca, potrivit datelor prelucrate de INS, in anul scolar 2017-2018, 287.493 de copii din Romania, cu varsta intre 7 si 17 ani, nu urmau nicio forma de invatamant, iar in anul scolar 2016-2017, 26.850 de copii din ciclul primar si gimnazial si 19.116 liceeni sau elevi ai invatamantului profesional au abandonat scoala.

In Romania, cheltuielile pentru educatie s-au situat, in 2017, la 2,7% din PIB, cu o descrestere substantiala fata de procentul din 2016, care a fost de 3,3%, fiind cea mai scazuta valoare din Uniunea Europeana, a carei medie a inregistrat 4,6% in 2017.

In tari precum Ungaria, Slovenia, Cipru, Cehia, Letonia si Estonia au fost alocate bugete situate intre 5,0% si 5,9% din PIB.
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 August 2019, ora 10:32
 Autor:  Oana Dimitriu

 Articol citit de 5154 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor