Elena Udrea a inaugurat telegondola de la Vulcan

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 15:50
2705 citiri
Elena Udrea a inaugurat telegondola de la Vulcan

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a participat vineri la inaugurarea telegondolei Vulcan, judetul Hunedoara, obiectiv cofinantat de MDRT si Consiliul Local Vulcan in cadrul unui proiect inclus in Programul "Schi in Romania", relateaza NewsIn.

Proiectul de la Vulcan vizeaza dezvoltarea domeniului schiabil in doua etape, avand ca obiective construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m si intre cotele 1310-1620 m, amenajarea partiei nr.1 cu trei teleschiuri si instalatie nocturna, amenajarea partiei nr. 2 cu un teleschi si instalatie nocturna, precum si amenajarea partiei nr. 3 cu un teleschi, instalatie nocturna si instalatie zapada artificiala (opt tunuri).

De asemenea, mai sunt prevazute achizitia a patru utilaje tip Ratrac, montarea instalatiei de energie electrica si alimentarea cu apa a instalatiilor de producere a zapezii artificiale (statii de pompare, rezervoare apa 2 x 500 mc, tunuri zapada).

In 2009 si 2010 s-a realizat prima etapa a proiectului, care a constat in construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m in Pasul Vulcan, amenajarea partiei de schi, amenajarea drumului de acces la statiile superioara si inferioara ale telegondolei si a unei parcari, realizarea instalatiei electrice pentru telegondola. 

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#elena udrea, # schi in romania, # telegondola , #stiri Elena Udrea