Cel mai mare targ pentru energie regenerabila din Romania revine cu o noua editie

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 13:45
2056 citiri
Cel mai mare targ pentru energie regenerabila din Romania revine cu o noua editie

Renexpo® South-East Europe, cel mai mare si important targ pentru energie regenerabila si eficienta energetica din Romania, va reveni in 2014 cu cea de-a VII-a editie, intre 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din Bucuresti.

Evenimentul cu o traditie de peste sapte ani in Romania, ofera platforma ideala pentru afaceri de succes in ceea ce priveste targul, conferintele si evenimentele conexe.

Consumul de energie regenerabila, in graficul programului european

Conform ANRE, sectorul de energii regenerabile a atins la inceputul acestui an tinta ca 24% din consumul de electricitate sa provina din energii regenerabile, initial stabilita pentru anul 2020. Acest lucru se datoreaza cresterii capacitatii proiectelor de energie regenerabila cu 82% in 2013 si atingerii unui prag record de producere a energiei regenerabile cu 4.255 de MW instalati. Astfel, la 31 decembrie 2013, in sistem erau instalate proiecte de energie eoliana cu o putere totala de 2.503 MW, fotovoltaice de 1.155 de MW, biomasa - 65 MW si hidro - 530 de MW.

Guvernul a decis insa pentru anul 2014, reducerea numarului de certificate verzi acordate producatorilor de energie regenerabila. Desi a fost propusa legea care include amanarea certificatelor doar pentru proiectele puse in functiune inainte de 1 ianuarie 2014, acesta nu a fost inca promulgata ceea ce presupune acordarea unui singur certificat pentru proiectele fotovoltaice, 0,5 certificate pentru proiectele eoliene si doar 1,3 certificate pentru microhidrocentrale.

Pentru 2030, accentul va cadea pe masuri de ordin tehnic pentru modernizarea infrastructurii energetice, pentru implementarea contoarelor si a retelelor inteligente, dar si pentru imbunatatirea capacitatii de a tranzactiona electricitate peste granite. 27% din consumul de energie la nivelul Uniunii Europene in anul 2030 va trebui sa provina din surse regenerabile, insa aceasta tinta nu va fi una obligatorie, ci doar orientativa, scrie publicatia Financial Times.

Expozitia, programata pentru perioada 19 - 21 noiembrie 2014

Din 2008, Renexpo® reprezinta platforma si cel mai bun cadru in vederea stabilirii de noi contacte pentru dezvoltarea de afaceri si de a le cultiva pe cele deja existente. Acesta isi propune sa ajute investitorii sa raspunda la provocarile intampinate de sectorul energiilor regenerabile din Romania. Companii precum: AB Energy Romania, Energia, Global Hydro Energy GmbH, Mazlum Mangtay, Roxtec RO, UP-TIM, WWS Wasserkraft GmbH & Co KG, SRL si multi altii si-au rezervat deja spatiul expozitional pentru 19 - 21 noiembrie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti.

In paralel cu targul, vor fi organizate conferinte de specialitate si evenimente conexe. Principalele tematici de conferinta care vor avea loc sunt: energie solara, energie eoliana, hidroenergie, biomasa, biogaz si cogenerare. Teme noi sunt planificate. Evenimentele conexe includ: workshop-uri, forum-uri si eveniment de business matching.

#targ industrie regenerabila, #renexpo South East Europe , #Energie regenerabila