Doua parcuri fotovoltaice, care pot alimenta 13.000 de locuinte, au fost finalizate langa Bucuresti si Brasov

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 12:41
4302 citiri
Doua parcuri fotovoltaice, care pot alimenta 13.000 de locuinte, au fost finalizate langa Bucuresti si Brasov
Parcul fotovoltaic din Magurele se intinde pe 8 hectare

Energia regenerabila continua sa atraga investitii in Romania, tot mai multe parcuri fiind finalizate, iar altele urmeaza sa-si instaleze noi instalatii pentru productia de energie.

Compania portugheza Martifer Solar a finalizat doua parcuri fotovoltaice, cu o putere totala instalata de 5,41 MW, una dintre ele fiind langa Bucuresti, in localitatea Magurele, iar cealalta in Brasov.

"Martifer Solar a construit pana acum trei parcuri fotovoltaice pentru Eurowind Energy, prin parteneriatul inceput in 2012, si speram sa continuam cu succes", a spus Oscar Marques, directorul Martifer Solar Romania.

Energia furnizata de cele doua centrale ar putea alimenta 13.000 de locuinte

Cele doua parcuri voltaice apartin companiei locale Eurowind Energy, cea din Brasov cu o putere instalata de 2,03 MW, iar cea din Magurele, 3,38 MW. Energia furnizata de cele doua parcuri ar putea alimenta 13.000 de locuinte.

Suprafata totala a acestor parcuri se ridica la 12,5 hectare si sunt peste 22.000 de module fotovoltaice instalate. Impreuna, acestea au o productie estimata de 7GWh/an de energie regenerabila, ceea ce reduce emisia de bioxid de carbon in atmosfera cu 3.500 tone.

Martifer Solar ocupa locul patru in Europa, intr-un raport IHS privind competitorii de pe piata energiei regenerabile si locul 14 la nivel mondial.

Compania portugheza a instalat pana acum, in 126 de parcuri amplasate pe sol, panouri fotovoltaice cu o putere de 366 MW, iar cea instalata in aproape 380 de centrale amplasate pe cladiri se ridica la 102 MW.

Romania este una dintre principalii furnizori de energie regenerabila, luna trecuta, un alt competitor puternic de pe aceasta piata, Skytron, obtinand un contract pentru un proiect privind construirea unui parc fotovoltaic de 50 MW. Prin acest proiect, compania germana va ajunge la 115 MW putere instalata in parcuri fotovoltaice din Romania.

Pentru perioada urmatoare, in Romania se estimeaza ca puterea instalata va ajunge la 2,7 GW.

Energia eoliana, sector atractiv in Romania

Si energia eoliana atrage investitii, compania Monsson Alma, controlata de suedezul Emanuel Muntmark, urmand sa instaleze 20 de turbine, cu o capacitate totala de 50 MW, in parcul Mireasa, judetul Constanta. Acestea vor fi furnizate de chinezii de la Goldwind.

Goldwind International Limited este divizie a companiei Xinjian Goldwind Science & Technology Co. Cele 20 de turbine vor fi livrate pana la sfarsitul anului, iar instalarea si conectarea la retea ar urma sa aiba loc pana in iunie 2014

Monsson Alma opereaza proiecte cu o capacitate totala de 500 MW si are in constructie ferme de 200 MW, majoritatea in Dobrogea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie regenerabila, #martifer romania, #parcuri fotovoltaice , #Energie regenerabila