Neimpozitarea profitului reinvestit, din semestrul al doilea

Marti, 19 Mai 2009, ora 12:08
1562 citiri
Neimpozitarea profitului reinvestit, din semestrul al doilea

Capitalizarea CEC si a Eximbank, crearea fondului de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri, inclusiv neimpozitarea profitului reinvestit vor fi realizate in a doua parte a anului, desi au fost anuntate pentru primul semestru, a declarat, marti, Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita.

"Se lucreaza la un al doilea plan de masuri anticriza , care inca nu este finalizat. Guvernul se gandeste la un nou mod de spijinire a IMM-urilor din semestrul doi. (...) Si la Partidul Social Democrat exista un grup de lucru", a declarat Nita, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca sunt cateva masuri care au ca scop sprijinirea IMM-urilor , printre care capitalizarea Eximbank si a CEC, crearea Fondului de Contragarantare a creditelor pentru IMM-uri si a unui fond de investitii de risc.

"Sunt chestiuni care nu s-au finalizat, care desi au fost anuntate in semestrul unu, probabil vor fi operationale din semestrul doi", a afirmat Nita.

Ministrul pentru IMM-uri a mentionat ca tot din a doua parte a anului va fi eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

"Se lucreaza la modificarea codului fiscal , astfel ca de la 1 iulie va intra si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Aceasta masura va compensa anumite masuri adoptate care nu au multumit mediul de afaceri", a mai spus Nita.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#nita, # imm, # capitalizare, # cec, # impozit, # Eximbank , #stiri Eximbank