Achizitia Instagram de catre Facebook a primit unda verde

Joi, 23 August 2012, ora 12:34
1570 citiri
Achizitia Instagram de catre Facebook a primit unda verde
Achizitia Instgram de catre Facebook

Preluarea Instagram de catre Facebook a fost aprobata, in sfarsit, de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite ale Americii si din Marea Britanie.

Timp de trei luni, cat a durat analiza reprezentatilor companiilor de reglementare, actiunile Facebook s-au depreciat, aproape constant, iar actionarii si investitorii au resimtit, din punct de vedere financiar, amanarea tranzactiei. Practic, acestia au pierdut aproximativ 250 milioane de dolari in cash, scrie Financial Times.

Reprezentantii Federal Trade Commission au anuntat, miercuri, ca achizitia se poate incheia. Facebook anuntase ca va plati pentru Instagram - un program de partajare a fotografiilor, suma de un miliard de dolari. Aplicatia Instagram a devenit cunoscuta odata cu aparitia iPhone 4 si a strans, pana in prezent, mai mult de 30 milioane de utilizatori.

Conducerea Facebook a luat in calcul si posibilitatea ca intelegerea cu Instagram sa nu fie aprobata de autoritatile de reglementare si a anuntat ca va plati celor de la Instgram 200 milioane de dolari, indiferent de finalitatea afacerii.

#achizitie Instgram Facebook, #Instgram Facebook, #preluare Instgram Facebook , #Investitii