Ceasurile lui James Bond: Rolex, Omega, Breitling si Seiko

Joi, 19 Mai 2016, ora 15:45
10393 citiri
Ceasurile lui James Bond: Rolex, Omega, Breitling si Seiko

James Bond nu este doar un spion celebru, ci totodata un important promotor al ceasurilor de lux.

Autorul Ian Fleming este cel care a pus bazele acestei preferinte pentru branduri celebre. In cel de-al noualea roman James Bond, pe care l-a publicat in 1963, numit "On Her Majesty's Secret Service", mentioneaza faptul ca agentul 007 purta un Rolex Oyster Perpetual cu bratara de metal, lucru care s-a reflectat si in celebrele filme.

Rolex a fost ceasul favorit in 9 dintre cele mai apreciate filme din saga James Bond, insa Omega, Seiko si Breitling sunt alte nume celebre din palmaresul sau.

Primul film din seria 007 a dubutat in 1962, se numea "Doctor No" si il avea in rolul principal pe Sean Connery, care purta un Rolex Submariner.

La acea vreme ceasurile sale inca nu erau echipate cu functii de tip gadget, care aveau abilitatea de a-l salva pe eroul nostru in cele mai surprinzatoare moduri. Abia in 1965, odata cu premiera filmului "Thunderball", Q a inceput sa-si puna amprenta asupra ceasurilor 007. Ceasul care apare in aceasta ecranizare nu are un nume de firma pe el, insa are un cadran special care masoara nivelul radiatiilor din incapere.

In urmatoarele sale filme, agentul MI6 a schimbat continuu ceasurile, trecand de la un brand la altul.

In "Live and Let Die", ceasul Bond dispune de un fierastrau pe care personajul principal il foloseste pentru a se elibera de catuse si este prevazut cu un magnet care deviaza traiectoria gloantelor.

Desi numele producatorului acestui ceas nu este mentionat, la finalul filmului i se aduc multumiri firmei Rolex, lucru care sugereaza ca ceasul provine de la acest brand faimos.

In urmatoarele serii 007, Bond primeste in mod frecvent ceasuri de la Q, toate echipate cu diferite gadgeturi. Unele sunt modele Rolex, unele nu au nume de firma pe ele, in timp ce altele sunt facute de Seiko, precum cele din "The spy who loved me", "Moonraker", "For your eyes only", "Octopussy" si "A view to a kill".

Agentul secret a inceput sa poarte ceasuri Omega in 1995, cand a fost lansat "Goldeneye". In acel film, Bond a fost jucat de Pierce Brosnan, care a purtat un Omega Seamaster Professional cu declansator de bombe si raze laser, un model fabricat pentru scufundari rezistent pana la 300 de metri adancime.

Doi ani mai tarziu, in "Tomorrow never dies", personajul principal al seriei 007 a purtat varianta cu cronometru a modelului Omega Seamaster, care era dotata cu un declansator de bombe.

Aventurile sale in compania ceasurilor Omega continua cu "The world is not enough" in 1999 si "Die another day" in 2002. In ambele filme actorul a purtat un Omega Seamaster Professional, iar in primul dintre cele doua episoade ceasul este dotat cu un carlig care il salveaza pe agent de o avalansa de zapada. In al doilea, modelul Omega are un detonator si un laser.

Evident, aceste gadgeturi futuriste au facut deliciul fanilor care visau cu ochii deschisi la cum ar fi daca ar putea avea si ei un astfel de ceas.

Pana acum Brosnan a fost actorul care a purtat majoritatea modelelor Omega. In 2006 starul este inlocuit de Daniel Craig, care joaca in "Casino Royale", unde poarta doua Omega diferite.

Unul este un Omega Seamaster Professional Co-axial 300m, iar celalalt este un Seamaster Planet Ocean 600m cu cadranul de 45.5 mm. Cand filmul a fost lansat, Omega a creat ambele ceasuri in editie limitata cu elemente distinctive precum logo 007 pe secundar, pe spatele ceasului si pe bratara.

Agentul MI6 a incetat sa poarte ceasuri Omega Seamaster Professional cu cadranul albastru in 2008, cand a debutat "Quantum of Solace", film in care Bond purta o versiune mai mica a Planet Ocean-ului, cumva similara modelelor din anii '50.

Ceasul in editie speciala avea logoul 007 pe secundar, numele filmului pe cadran si un spate cu un design unic.

Pentru a sarbatori 50 de ani de la lansarea primului film James Bond, Omega a lansat un model Seamaster in editie speciala. Cu un numar limitat, acest Seamaster Professional Co-axial 300M avea un diametru de 41 mm, logo-ul 007 pe cadran si un spate transparent, care permite admirarea mecanismului interior.

In 2012, la premiera "Skyfall" a fost prezentat inca un Planet Ocean in editie limitata. Acest ceas rezistent pana la 600 de metri adancime are un logo 007 in partea de sus a cadranului, inca unul unde ar trebui sa fie ora 7 si pe bratara metalica. Un spate transparent permite vederea mecanismului automatic de la interior care este gravat cu "Skyfall 007".

Cel mai recent Omega din seria James Bond a fost lansat odata cu filmul "Spectre". Acest Omega Seamaster 300m cu o curea NATO neagra si gri este usor mai sport si inedit fata de celelalte ceasuri purtate de personaj.

James Bond si ceasurile de lux merg mana in mana. Spionul preferat al lumii este unul dintre cei mai mari fani ai ceasurilor elegante, care impun prin stil si rafinament.

Rolex, Omega, Breitling si Seiko sunt doar cateva dintre brandurile promovate de acesta de-a lungul anilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceas james bond, #James Bond ceasuri lux, #James Bond ceas Omega , #Filme celebre