Incepe American Independent Film Festival - programul proiectiilor si al evenimentelor

Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 12:17
4850 citiri
Incepe American Independent Film Festival - programul proiectiilor si al evenimentelor

A treia editie a American Independent Film Festival incepe vineri, 12 aprilie, la Cinema PRO, cu Gala de deschiderea a festivalului, urmata de proiectia in premiera, de la ora 20:00 a filmului The Sisters Brothers, in prezenta regizorului Jacques Audiard, unul dintre invitatii speciali ai festivalului.

La Cinema Muzeul Taranului va fi proiectat in deschidere, de la ora 18:00, filmul The Old Man and The Gun, in regia lui David Lowery, ce-l are pe Robert Redford intr-un ultim rol al carierei sale actoricesti si continua cu proiectia filmului Puzzle, de la 20:30.

In weekend, proiectiile in premiera continua la Cinema PRO cu spectaculosul Vox Lux, care ii are in distributie pe Natalie Portman si Jude Law - film ce va beneficia de o introducere a criticului Cristian Tudor Popescu - dar si cu McQueen, povestea tanarului designer controversat, dar fabulous, care a revolutionat moda.

Sambata, la Cinema Muzeul Taranului, regizoriul Jacques Audiard va intra in dialog cu publicul despre cinema, scenaristica, experienta de a fi filmat in Romania si despre intalnirea cu actorii vedeta ai mainstreamului american, dupa proiectia filmului The Sisters Brothers, de la ora 16:30.

Programul complet al proiectiilor este accesibil pe site-ul filmedefestival.ro.

Bogdan Tanasa, initiatorul proiectului umanitar Casa Share, va fi prezent si va vorbi despre initiativa sa de ajutorare a celor aflati in nevoie, tot pe 13 aprilie, inainte de proiectia cu First Reformed, de la Cinema Muzeul Taranului. Filmul - nominalizat anul acesta la premiile Oscar si avandu-i in distributie pe Ethan Hawke si Amanda Seyfried, va fi urmat de un Q&A prin Skype cu regizorul Paul Schrader.

Duminica, la Cinema PRO, regizorul Kent Jones, invitat special al editiei din 2018 a festivalului, va intra in dialog prin Skype cu publicul la premiera debutului sau in lungmetraj - Diane, programat de la ora 20:00.

Skate Kitchen, in regia lui Chrystall Mosselle si Mid90s, debutul cinematografic al lui Jonah Hill, fac parte din sectiunea FOCUS Adolescenti si vor fi insotite duminica, de dezbaterea Skateboardig si Cultura Urbana, duminica, la Cinema Muzeul Taranului.

Sectiunea speciala FOCUS Adolescenti aduce in prim-plan filme recente despre adolescenta si despre cultura urbana a skateboarding-ului. Skateboarding-ul, sportul underground devenit fenomen global, a reformat in ultimii 30 de ani felul in care percepem orasele, transformandu-l in loc de joaca, influentand substantial moda si stilul de viata al adolescentilor de azi.

In tendintele actuale, skateboarding-ul imparte unele principii cu hip-hop-ul in ceea ce priveste exprimarea rebeliunii, lupta constanta intre libertatea individuala de exprimare artistica, credibilitate si autenticitate in medii sociale rigide si exclusiviste.

"Skateboarding-ul este despre mai mult decat o placa cu care pleci in explorarea orasului pentru a-i simti in profunzime fiecare curba, fiecare linie franta", iar Chrystal Mosselle, regizoarea Skate Kitchen exploreaza universul boarderilor intr-o drama indie hibrid in care Camilla, o adolescenta introvertita din Long Island isi face curaj sa se intalneasca cu un grup de skaterite din New York, dupa ce le urmareste un timp pe Instagram. Filmul il are in distributie si pe cantaretul trap Jaden Smith, fiul celebrului Will Smith.

Actorul Jonah Hill regizeaza Mid90s, avandu-l in distributie pe tanarul Sunny Suljic in rolul lui Stevie, un adolescent de 13 ani aflat pe punctul de a o lua razna, dar care descopera skate shop-ul de la Motor Avenue.

Un coming-of-age dinamizat de muzica hip-hop a anilor '90 si de relatiile pe care tanarul Stevie le stabileste in gasca skaterilor mult mai mari decat el, Mid90s este "o experienta mai subtila si mai pura decat doar un film indie nostalgic, este o felie de viata autentica, formata din secvente pline de energie" (Variety).

Cinefilii si skaterii sunt asteptati sa participe la open talk-ul despre Skateboarding si Cultura Urbana ce se va desfasura duminica, de la ora 18:30 la Cinema Muzeul Taranului si-i va avea ca invitati speciali pe Uscat alias Cristian Benescu, "nasul" skateboarding-ului romanesc, Andrei Gongutu, un credincios fanatic al sportului urban si Andrei Mihail, antropolog la SNSPA, intr-o discutie moderata de selectionerul festivalului, Andrei Tanasescu.

Proiectiile de duminica ale filmelor vor fi urmate de tombole cu premii. Craci Movement ofera doua tricouri, la proiectia Skate Kitchen, si Boarder's Store ofera o placa la finalul proiectiei Mid90s.

De luni pana miercuri, regizorul Roberto Minervini va prezenta filmele indie din sectiunea American Perspectives by Roberto Minervini: The Intruder (Roger Corman), Tchoupitoulas (Bill&Turner Ross) si Wanda (Barbara Loden) . Minervini va sustine un masterclass in regie, marti, 17 aprilie, de la ora 22:15, la Cinema Muzeul Taranului ca urmare a proiectiilor filmelor sale The Other Side si What You Gonna Do When the World's on Fire?

De luni pana miercuri, la sala de cinema a Muzeului Taranului Roman vor avea loc si conferintele despre creative writing si scenaristica generate de concursul Write a Screenplay for Sebastian Stan, la care intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Continuand sa sustina proiete umanitare, anul acesta, American Independent Film Festival doneaza toate incasarile din bilete catre CASA SHARE. Cumpara un bilet la oricare dintre proiectiile din festival si vei contribui la terminarea constructiei Casa Share nr. 20 si la constructia unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care traiesc la limita subzistentei si cu posibilitati financiare foarte reduse.

Biletele la proiectiile din festival pot fi achizitionate prin Eventbook.ro.

Programul complet al proiectiilor este accesibil pe site-ul filmedefestival.ro.

Informatii despre bilete si achizitionarea lor sunt disponibile pe site: https://bit.ly/2FSuTS4

American Independent Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop, sustinut de Catena. Cu sprijinul McDonald's. Un proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si Centrul National al Cinematografiei.

Masina oficiala: BMW. Parteneri: Athenee Palace Hilton, PepsiCo Romania, UPS Romania, Camera de Comert Americana in Romania - AmCham Romania, Boarder's Shop, Craci Movement, CinemaPRO, Muzeul Taranului Roman, Cinema Muzeul Taranului, Voodoo Films, Eventbook, Lokal.

Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio Romania Cultural, Agerpres, Zile si Nopti, Decat o Revista, AList Magazine, Cinemagia, Newsweek, Business24, Nine O'clock, Senso TV, Glamour, The Institute, Ziarul Metropolis, Liternet.ro, Ziare.com, IQads, Smark, Film Menu, Films in Frame, ADFR - Asociatia pentru Dezvoltarea Filmului Romanesc, AaRC - All about Romanian Cinema, CineFan, Cineghid, Movienews.ro, News.ro, Scena 9, Verbs Describe us. Partener de comunicare: PiArt Vision.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#American Independent Film Festival , #Filme noi