Când apelezi la creditor și când la brokerul de credit. Cum obții banii cel mai repede

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 08:30
664 citiri
Când apelezi la creditor și când la brokerul de credit. Cum obții banii cel mai repede
FOTO Unsplash.com

Esti o persoană nehotarată, dar esti foarte atentă când vine vorba de o răspundere atât de mare cum este aceea a unui credit bancar. Iti planifici totul, te documentezi, insă nu te simți comfortabil cu ce-ai citit și nu stii dacă ar fi mai bine sa apelezi direct la creditor sau la brokerul de credit, care nici macar nu stii exact ce face.

Ziare.com iti explică in cadrul rubricii Banii tăi care este diferenta dintre un creditor si un broker de credite.

Alegerea între un broker de credite și aplicarea direct la creditor depinde de preferințele și timpul fiecăruia. Dacă ai puțin timp la dispoziție, dar vrei si ai nevoie să obții cele mai bune oferte, brokerul de credite este cea mai buna solutie pentru ca el se poate ocupa de documentare in locul tau.

Brokerii de credit pot solicita un comision, însă acesta este plătit, conform legii, de către instituțiile financiare. Aceștia sunt obligați să îți ofere informații detaliate despre fiecare opțiune de împrumut prezentată: date cu privire la termenii plăților, rata dobânzii, cât vei plăti în total în momentul finalizării creditului, precum și drepturile și obligațiile pe care le ai dacă plătești anticipat.

Mai mult, după semnarea contractului, brokerul de credite te va susține până la încasarea banilor și chiar va putea interveni dacă apar probleme în îndeplinirea contractului.

Daca ești familiar cu termenii financiari și ai suficient timp pentru a compara diferite tipuri de credite, poți să mergi direct la creditor. Va trebui să te informezi singur cu privire la ofertele disponibile și să comunici cu reprezentanții băncii.

Fiecare instituție bancară necesită completarea unei aplicații în care va trebui să oferi detalii cu privire la situația ta financiară și la cât ești dispus să plătești lunar. Creditorul va analiza aplicația, pentru a vedea dacă ai istorc de bun-platnic și pentru a se asigura că acel tip de credit este sustenabil și potrivit pentru veniturile tale.

În cazul în care aplicația a fost confirmată, creditorul îți va oferi o copie a documentului, alături de condițiile și termenii împrumutului. Acest lucru este necesar pentru a confirma că înțelegi cât va trebui să plătești într-un anumit interval de timp și care sunt comisioanele aferente creditului. Dacă accepți condițiile, creditorul va întocmi contractul, după care îți va transfera fondurile în cont.

CEC Bank te ...citeste mai departe despre "Când apelezi la creditor și când la brokerul de credit. Cum obții banii cel mai repede" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#broker de credite, #creditor, #credit bancar, #contract, #Banca , #Stiri Finantare