Care este cel mai indicat mod de a-ţi plăti datoriile la început de an. Cum ar fi posibil să economiseşti în acelaşi timp

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 08:30
873 citiri
Care este cel mai indicat mod de a-ţi plăti datoriile la început de an. Cum ar fi posibil să economiseşti în acelaşi timp
Dacă vă confruntați cu restante, apelarea la fondul de urgență, realizat pe timpul anului trecut, poate fi de mare ajutor FOTO Pixabay.com

Suntem la inceput de an si ca de fiecare data suntem destul de stramtorati pana la primul salariu. Unii dintre noi, poate, am amanat plati importante, rate la banci, facturi consistente, ca sa putem avea sarbatori decente in familie.

Zare.com iti explica in cadrul rubricii Banii tai cum poti gestiona cel mai bine datoriile acumulate la final de an.

Cea mai buna modalitate de a va achita datoria este sa incepeti cu un mic plan, mult calm si sa notati, in primul rand, care dintre acestea (plati) prezinta cea mai mare ca valoare de plata sau care dintre ele are prioritate, care va poate crea probleme in viitorul imediat.

In cele mai multe cazuri, cea mai impozanta datorie are cea mai mare rata a dobanzii iar stingerea cu prioritate a acestui tip de datorie poate oferi mai multa eliberare din tensiune.

Sau poate prioritara este achitarea facturilor la energie electrica, pentru ca ati acumulat mai multe restante si nu ati risca sa ramaneti fara lumina, spre exemplu.

Cel mai rapid mod de a plati datoria

Una dintre cele mai rapide modalitati de a plati datoria este sa acordati prioritate platii celei care va costa cei mai multi bani, care este, in mod normal, cea care are cea mai mare rata a dobanzii.

Daca datoriile au rate similare ale dobanzii, puteti fie sa abordati, mai intai, cea mai mare suma pentru a face progrese in achitarea acesteia, fie cea mai mica suma daca va va oferi un sentiment rapid de realizare si motivatie atunci cand faceti plata finala mai repede.

Este mai bine sa platesti datoria sau sa economisesti bani

A alege daca sa platiti datoria sau sa economisiti bani poate fi dificil, deoarece ambele sunt importante. Cu toate acestea, poate avea mai mult sens sa incepeti prin a va achita datoria, deoarece este probabil sa acumulati mai multa dobanda decat ati castiga din economiile stranse in aceasta perioada de timp.

Daca va confruntati cu datorii si aveti un fond de urgenta (fondul pentru zile grele) rezervat, poate doriti sa va ganditi sa va achitati datoria cu acest fond pentru a evita acumularea restante la datorie.

Pot scapa de datorii si pot economisi in acelasi timp

Daca vreti sa stiti cum sa scapati de datorii si sa economisesti in acelasi timp, exista cateva lucruri de luat in considerare. Dupa cum am mentionat mai devreme, probabil, cel mai bine este sa a ...citeste mai departe despre "Care este cel mai indicat mod de a-ti plati datoriile la inceput de an. Cum ar fi posibil sa economisesti in acelasi timp" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#datorii, #casa, #rate, #bani, #cont de economii, #fond de urgenta , #Stiri Finantare