Cat de profitabil este un credit nebancar?

Marti, 18 August 2020, ora 17:24
941 citiri
Cat de profitabil este un credit nebancar?
Finanțarea e mereu o problemă ce trebuie tratată cu toată seriozitatea

Institutiile financiare nebancare (IFN) si-au castigat rapid popularitatea pe piata romaneasca de credite, nu e de mirare ca in ultimii ani si-au extins si gama de produse, cu care reusesc sa atraga tot mai multi romani.

Debitorii sunt atat barbati cat si femei, persoanele tinere (de la 18 ani) cat si persoane mai in varsta (pana la 75 de ani) - exista un tip de credit nebancar accesibil fiecaruia.

Creditele nebancare IFN se disting printr-o serie de avantaje, dar si dezavataje. Iata cateva dintre avantajele care merita mentionate:

- Disponibilitatea - in Romania exista aproximativ 6000 de societati IFN si o buna parte din ele isi desfasoara activitatea online, fiind accesibile la orice a zilei din confortul casei solicitantului

- Rapiditatea - obtinerea unui credit IFN dureaza considerabil mai putin timp decat obtinerea unui credit bancar. Dupa ce creditul este aprobat banii ajung la client de la cateva minute (minim 15) pana la cateva ore.

- Simplitatea - in cazul IFN-urilor online este de ajuns sa completezi o cerere online si sa prezinti 1-3 documente, cum ar fi copie a actului de identitate, extras de cont bancar.

- Eligibilitatea - IFN-urile nu sunt atat de stricte cand vine vorba de credit scoring, astfel si restantieri sau persoanele inscrise la Biroul de Credit pot accesa credite nebancare si au sanse mari ca imprumutul sa fie aprobat.

Desigur ca astfel de credite, foarte accesibile si usor de obtinut trebuie sa contina si anumite dezavantaje. Acestea se rezuma practic la costul total al imprumutului. IFN-urile impun rate de dobanda mai mari (majoritatea calculate ca un procent din suma/pe zi), precum si alte taxe si comisione.

Un bun indicator asupra faptului daca creditul este rentabil este dobanda anuala efectiva (DAE). Cu totii am auzit de termeni precum dobanda sau comision de analiza dosar, insa de multe ori toate aceste numere pot fi derutante. Tocmai de aceea a fost introdusa DAE - dobanda anuala efectiva, exprimata sub forma procentuala. Aceasta cifra include rata dobanzi, precum si toate taxele si comisioanele percepute de creditor.

Sunt mai multi factori care influenteaza DAE, cum ar fi suma imprumutata sau perioada de rambursare. Cel mai avantajos credit este desigur cel cu DAE cel mai scazut.

Odata cu popularizarea societatilor IFN au aparut pe piata si diverse instrumente care sa ajute solicitantul in analizarea ofertelor. Un astfel de instrument este si Moneezy - o platforma online pentru compararea imprumuturilor.

Moneezy este un serviciu 100% gratuit unde gasiti doar ofertele unor creditori autorizati, precum ViaConto sau HoraCredit.

Raspunsul la intrebarea adresata in titlu este individual, totul tine de suma necesara, perioada de rambursara precum si urgenta obtinerii creditului, insa folosind un instrument de comparare imprumuturi puteti sa va informati si sa comparati ofertele disponibile, asigurandu-va astfel ca luati decizii informate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#companii , #IFN