Ce s-a intamplat azi cu ROBOR dupa taxa pe lacomie anuntata de Teodorovici

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 12:57
1457 citiri
Ce s-a intamplat azi cu ROBOR dupa taxa pe lacomie anuntata de Teodorovici
Foto: Arhiva Ziare.com

ROBOR la 3 luni a stagnat, miercuri, pentru a saptea zi consecutiv. Indicele in functie de care sunt calculate dobanzile la multe dintre creditele in lei este miercuri de 3,04%, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In 10 decembrie, ROBOR la 3 luni a scazut de la 3,08% la 3,04% si a ramas pana azi la aceasta valoare.

In ceea ce priveste indicele ROBOR la sase luni acesta a scazut, miercuri, la 3,33% de la 3,34%, valoare inregistrata marti.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat, marti seara, ca pana la finalul anului va fi adoptata o ordonanta de urgenta care va cuprinde mai multe masuri fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019.

Una dintre ele este o taxa pe activele bancilor, pe care ministrul Finantelor a spus ca nu se sfieste sa o numeasca "taxa pe lacomie". Teodorovici a explicat ca bancile vor fi taxate diferentiat, in functie de nivelul ROBOR la 3 si la 6 luni, precizand ca spera sa obtina suplimentar 3,6 miliarde de lei in anul 2019.

Potrivit proiectului de ordonanta, institutiile financiar-bancare sunt obligate la plata unei taxe pe active, in situatia in care media trimestriala ROBOR depaseste pragul de 1,5%, denumit prag de referinta.

Citeste mai departe despre "Ce s-a intamplat azi cu ROBOR dupa "taxa pe lacomie" anuntata de Teodorovici" pe Ziare.com.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#taxa pe lacomie, #ROBOR taxa lacomie banci , #Stiri Finantare