Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Finantare > Stiri Finantare
A   A   A

Diferența dintre monedele digitale și crypto-activele băncilor centrale. Expert financiar: „Ele vor coexista, o perioadă”

Diferența dintre monedele digitale și crypto-activele băncilor centrale. Expert financiar: „Ele vor coexista, o perioadă”
România, locul 9 în lume după numărul de ATM-uri în criptomonede FOTO Unsplash.com
Monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele,„două animale diferite”, vor coexista partial o perioada, în ciuda reglementărilor guvernamentale pentru contracararea monedelor virtuale, asta au declarat experți în cadrul unui webinar de specialitate la nivel international, potrivit The Korea Herald.
„Câte dintre criptomonede rezolvă problemele de plată? Multe dintre ele sunt speculative și sunt folosite ca mijloc de stocare a banilor (depozite - investiții n.r.)”, este de părere șeful fintech al autorității monetare din Hong Kong, Nelson Chow.

Acesta considera că unele monede digitale (CBDC), proiecte precum Multiple CBDC Bridge au potențialul să rezolve probleme vechi de decenii privind tranzacțiile transfrontaliere. Multiple CBDC Bridge este un proiect al Autorității Monetare din Hong Kong, Banca Thailandei, Banca Centrală a Chinei și Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite.

De reamintit faptul că, o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) este echivalentul electronic al numerarului, la fel ca o bancnotă sau o monedă. Aceasta îi oferă titularului său o creanță directă asupra băncii centrale, ocolind băncile comerciale și oferind un nivel mai mare de securitate, deoarece banca centrală nu poate rămâne niciodată fără moneda pe care o emite.
Având în vedere reglementările, fostul expert financiar la Fondul Monetar International (FMI), John Kiffmeiste, nu crede că apariția proiectelor CBDC, în număr de circa 60, vor face crypto-activele învechite. „CBDC trebuie să funcționeze în limitele reglementărilor fiscale și împotriva spălării banilor”, spune acesta.

„Poate în viitor, monedele digitale ale Băncilor Centrale și criptomonedele vor coexista, dar activele cripto vor fi redundante cel puțin ca mijloc de plată”, este de parere unul dintre economiștii cunoscuți din Asia, Andrew Sheng. Economistul spune că criptomonedele au crescut în afara controlului public, fiind marea lecție a COVID-19. „Monedele virtuale vor fi cu noi, fie că ne place sau nu”, a conchis Sheng.

„Industria monedelor digitale nu trebuie să fie alergică la reglementare”

Pe de alta parte, profesor Universității din Pennsylvania, Kevin Webach, a declarat că industria monedelor digitale nu trebuie să fie alergică la reglementare. „Există întotdeauna o noțiune conform căreia trebuie să alegem între inovație și reglementare. Cred că este o falsă dihot ...citeste mai departe despre "Diferența dintre monedele digitale și crypto-activele băncilor centrale. Expert financiar: „Ele vor coexista, o perioadă”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 27 Iulie 2021, ora 23:53

 Articol citit de 588 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor