Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Finantare > Stiri Finantare
A   A   A

Cele doua cuvinte cu care Elon Musk a saracit milioane de mici investitori

Cele doua cuvinte cu care Elon Musk a saracit milioane de mici investitori
Bitcoin a scazut cu 10% in urma declaratiilor lui Elon Musk Foto: Pexels.com
Cel mai bogat om de pe planeta, Elon Musk, a saracit din doua cuvinte milioane de investitori care aveau bani bagati in piata criptomonedelor. Asa cum spuneam si in materialele anterioare, cand Elon Musk spune ceva despre criptomonede vorbele lui au efect devastator in piata.
Dupa ce in urma cu doua saptamani a anuntat ca Tesla a cumparat in ianuarie Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari, valoarea principalei criptomonede din piata a inceput sa creasca pana a atins o cotatie de 58.000 de dolari, adica aproape dubla, avand in vedere ca la finele lui ianuarie si inceputul lui februarie moneda virtuala se tranzactiona cu 30.000-33.000 de dolari.

In weekend, multimiliardarul a fost intrebat despre criptomonede si de aici s-a declansat cosmarul financiar pe care milioane de investitori in criptomonede il traiesc. Acesta a spus ca monedele virtuale "par ridicate".

Imediat dupa acesta anunt, Bitcoin a scazut cu 10% ajungand pana aproape de 51.000 - 52.000 de dolari. Ieri, chiar a scazut la 48.000 de dolari, dar acolo deprecierea a fost din alte considerente.

Dupa declaratiile lui Musk, au venit si cele ale proaspatului secretar al Trezoreriei SUA, Janet Yellen, care a afirmat ca Bitcoin are un caracter extrem de speculativ si este ingrijorata pentru investitorii care risca sa-si piarda banii.
Corectia era asteptata de ceva vreme

Mai multi analisti financiari, printre care si cei ai JP Morgan Chase, au avertizat ca o astfel de corectie ar urma sa aiba loc, dar nimeni nu stia cand va fi aceasta. Din acest motiv, au fost foarte multi investitori de talie mare care au asteptat sa se produca aceasta corectie, ca de abia apoi sa intre in piata cu bani.

In aceste conditii, foarte multe dintre criptomonedele de pe piata au pierdut chiar si 25% din valoare in ultimele doua zile, dupa ce, evolutia din ultima luna a reusit sa faca fericiti multi investitori de retail care, daca nu au incasat castigurile, acum se vad nevoiti sa-si priveasca pierderile.

Cum se vad principalale criptomonede in momentul de fata

In prezent, se pare ca Bitcoin a ajuns la primul prag de sustinere, cel de 46.000 de dolari, si se tranzactioneaza in aceasta zona. Moneda dominanta a pierdut undeva la 13% din valoare, fiind una dintre pierderile cele mai mici inregistrate astazi.

Si capitalizarea acesteia a avut de suferit, astfel ca aceasta a scazut din nou sub un trilion de dolari, pana la 930 de miliarde, adica cu aproape 100 de miliarde fata de recordul tuturo ...citeste mai departe despre "Cele doua cuvinte cu care Elon Musk a saracit milioane de mici investitori" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 00:02

 Articol citit de 532 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor