Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Finantare > Stiri Finantare
A   A   A

Investitorii în monede virtuale se tem de „o iarnă a criptomonedelor”. Prăbușirea bitcoin continuă să producă îngrijorare

Investitorii în monede virtuale se tem de „o iarnă a criptomonedelor”. Prăbușirea bitcoin continuă să producă îngrijorare
Bitcoin, cea mai valoroasă monedă virtuală din lume, a scăzut luni, pentru scurt timp, sub 33.000 de dolari FOTO Pixabay
Investitorii se tem că vine ”o iarnă a criptomonedelor”, valoarea bitcoin fiind cu 50% sub nivelul său record, relatează CNBC.
Bitcoin, cea mai valoroasă monedă virtuală din lume, a scăzut luni, pentru scurt timp, sub 33.000 de dolari, la cel mai scăzut nivel atins din iulie. De atunci, bitcoin a revenit peste pragul de 36.000 de dolari, dar este încă în scădere cu aproape 50% de la un record de aproape 69.000 de dolari consemnat în noiembrie.

Între timp, întreaga piaţă cripto a pierdut mai mult de 1.000 de miliarde de dolari din valoarem de la nivelul record al bitcoin, monede de top, cum ar fi ether şi solana, au urmat tendinţa negativă a monedei digitale nr. 1.

Valoarea ether a scăzut cu peste jumătate de când a atins un vârf în noiembrie, în timp ce solana a suferit un declin şi mai abrupt, coborând cu 65%.

Aceste scăderi i-au determinat pe unii investitori în active cripto să vorbească despre posibilitatea unei ”ierni cripto”, o expresie care se referă la evoluţii bear pe principalele pieţe ale monedelor digitale.

Cel mai recent astfel de eveniment a avut loc la sfârşitul anului 2017 şi începutul lui 2018, când bitcoin s-a prăbuşit cu până la 80% de la maximele sale istorice.
David Marcus, fostul director pentru cripto la Meta, compania părinte a Facebook, a părut să admită că a sosit deja o iarnă cripto.

Într-un tweet de luni, el a spus: ”În timpul iernilor cripto, cei mai buni antreprenori construiesc companiile mai bune. Acesta este momentul să ne concentrăm din nou pe rezolvarea problemelor reale versus pomparea de monede virtuale.”

Nadya Ivanova, director de operaţiuni la firma de cercetare tehnologică afiliată BNP Paribas L’Atelier, a spus că nu este convinsă că a sosit încă o iarnă cripto – dar piaţa ”este acum într-o perioadă de răcire”. S-ar putea să nu fie atât de rău, spune ea.

Prăbuşirea criptomonedelor a venit în tandem cu o scădere a burselor globale. Experţii spun că implicarea fondurilor instituţionale mari înseamnă că activele digitale devin din ce în ce mai împletite cu pieţele tradiţionale.

S&P 500 a scăzut cu 8% de la începutul anului, în timp ce indicele Nasdaq, al companiilor din industria tehnologiei, a scăzut cu peste 12%. Iar corelaţia dintre performanţa bitcoin şi cea a S&P 500 a fost în creştere în ultimul timp.

Investitorii se tem că potenţialele creşteri ale ratei dobânzii ...citeste mai departe despre "Investitorii în monede virtuale se tem de „o iarnă a criptomonedelor”. Prăbușirea bitcoin continuă să producă îngrijorare" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 07:58

 Articol citit de 515 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor