6 mituri despre asigurări, demontate de specialiști: "Dacă mor, de ce să îmi asigur casa?"

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 14:05
256 citiri
6 mituri despre asigurări, demontate de specialiști: "Dacă mor, de ce să îmi asigur casa?"
FOTO Unsplash

În era internetului și a tehnologiei, informațiile false circulă cu viteza luminii, astfel se creează numeroase zvonuri, mituri, sau chiar teorii ale conspirației în jurul subiectelor de interes public.

Asigurările nasc astfel de controverse, iar polița PAD împotriva dezastrelor naturale, ce acoperă cutremure, alunecări de teren și inundații, nu face excepție, dat fiind că este o asigurare obligatorie în România.

Specialiștii de la PAID România au demontat șase mituri comune ce gravitează în jurul poliței PAD.

6 mituri comune despre PAD

1. Ce se întâmplă cu banii de asigurare?

Cea mai mare felie se duce în reasigurare, o felie mai mică la daune, o felie și mai mică se duce în cheltuielile firmei, iar cea mai mică felie la profit.

2. De unde o să-mi dați banii dacă ne lovește nenorocirea pe toți?

Din reasigurare, adică de la case mai mari. Cum te asiguri tu, așa se asigură și asiguratorul. În caz de dezastru natural, suntem toți acoperiți și avem resursele ce ne permit să despăgubim toți oamenii care au polița în vigoare.

3. Dacă mor, de ce să îmi mai asigur casa?

Pentru că există șanse destul de mari să nu mori și, oricum, despăgubirea ajunge la moștenitori. Ne pregătim să reconstruim, dar asta nu înseamnă că nu sperăm că totul va fi bine.

4. Asiguratorii caută nod în papură și excluderi peste tot?

Fake news. Cea mai bună reclamă pentru un asigurator este plata daunelor. Dar asiguratorii sunt obligați de lege să protejeze fondurile atrase de orice tentativă de a obține despăgubiri cu încălcarea contractului, altfel li se retrage licența de funcționare. Nici tu nu ți-ai dori să descoperi că din banii tăi se plătesc despăgubiri în mod ilegal.

5. Dacă locuiesc la bloc, de ce să plătesc la fel ca cei de la casă? Și dacă locuiesc la țară, de ce să plătesc pentru cei din oraș?

În funcție de unde se află locuința ta, cei 10 sau 20 de euro din asigurare sunt distribuiți corespunzător riscului care predomină în zona ta. Însă suntem împreună în asta: ne susținem unii pe ceilalți în caz de dezastru natural.

6. Intermediarii cresc prețul asigurărilor?

N-au cum. Asigurătorul este obligat de lege să ofere același preț pentru preluarea unui risc, indiferent de intermediarul asigurării (agent, broker). Astfel, orice intermediar ai alege, asigurarea împotriva dezastrelor costă fie 10 euro, fie 20 de eur ...citeste mai departe despre "6 mituri despre asigurări, demontate de specialiști: "Dacă mor, de ce să îmi asigur casa?"" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#mituri asigurari, #PAID Romania, #polita pad , #Stiri Finantare